Hallitus joutuu perääntymään veronkiertoa suojelevissa hankkeissaan

04.11.2015 - 15:30
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

SSS-hallitus ilmoitti tänään, että se vetää takaisin esityksen veronkiertäjien armahduslaista eli laista "tehokkaasta katumisesta". Samalla hallitus on ilmoittanut, että ainakin osa harmaan talouden torjuntaan suunnitteluista leikkauksista tullaan perumaan.

– Aloite tehokkaasta katumisesta tuli eduskunnasta, ja eduskuntaan tämä myös kaatuu. Olemme keskustelleet tästä myös hallituksen piirissä monta viikkoa ja olimme päättäneet siitä, että tämä esitys vedetään pois. Tähän liittyy perustuslailliset ongelmat, muun muassa siihen, että esityksen olisi pitänyt olla pysyvä ja itse olisin halunnut pitää sen määräaikaisena toimena, toteaa valtiovarainministeri Alexander Stubb.

Myös hallituksen aikaisemmin tekemä päätös reilun 6 miljoonan euron leikkaamisesta talousrikollisuuden tutkimisesta perutaan.

Myös kohuttu hallintarekisterilaki viivästyy Stubbin mukaan.

Taustalla vaikuttaa epäilemättä veronkiertoa helpottavien hankkeiden kohtaama voimakas protesti oppositiosta ja kansalaisliikkeiltä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.