Heli Kajo kuin varkain Euroviisukisaan

25.01.2010 - 11:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Heli Kajo kertoo tuntevansa musiikillista yhteenkuuluvuutta Kari Peitsamon kanssa. / Juha Säijälä |

Sibelius-Akatemian oppilas Heli Kajo pääsi Suomen euroviisukarsintoihin viemällä viime minuuteilla viisujen avoimeen hakuun demonauhan. Hakuun ei kuitenkaan tarvinnut osallistua, sillä Yleisradio pyysi Kajon poikkeuksellisesti suoraan kutsuartistiksi.

— Idea syntyi ihan vahingossa. Olin tehnyt kivan kappaleen paria viikkoa aikaisemmin, ja ennen keikkaa ehdotin bändille, että jos ei vedettäisikään tätä vaan tehdäänkin siitä euroviisu, tänä vuonna kun on avoin hakukin, Heli Kajo muistelee. Ihmeissään hän oli kuultuaan pääsystä suoraan kilpaan.

Perinteisestä euroviisutyylistä Kajon kappale on kaukana. Tyylilajin poikkeavuutta Kajo itse pitää vain hauskana.

— Ehkä Yle on ottanut kappaleeni mukaan juuri siksi, että se on raikas, suomenkielinen ja etten ole tehnyt kappaletta ajatellen euroviisuja.

Heli Kajo kertoo tuntevansa musiikillista yhteenkuuluvuutta Kari Peitsamon kanssa; tavassa tehdä kappaleita on paljon samaa. Ne syntyvät hetkessä.

— Tapasin Karin elokuussa ja mietin sitä, että olen niin vanha aloittamaan biisien tekemisen. Kari vastasi, että ethän olisi niitä aiemmin voinutkaan ruveta tekemään, ensin pitää hankkia vähän kokemusta ja saada kirjoittamiseen ainesta.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.