Helsingin Keskuspuiston puolesta kampanjoidaan

20.04.2016 - 10:45
(updated: 20.04.2016 - 10:53)

Jo lähes 7 000 helsinkiläistä on allekirjoittanut vetoomuksen Keskuspuistoon rakentamista vastaan. Valmistella olevassa Helsingin yleiskaavassa Keskuspuistoon esitetään 20 000 asukkaan asuinaluetta ja runsaasti toimitiloja. Käytännössä se lähestulkoon katkaisisi puiston Pirkkolan kohdalta ja supistaisi sitä muualtakin rajusti.

– Ihmiset ovat vahvasti aktivoituneet Keskuspuiston puolesta, arvioi Veli-Pekka Kantanen, Keskuspuistoa puolustavassa ryhmässä toimiva Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja.

Nimiä kerätään internetin ohella paperille monissa kirjastoissa ja Maunulan asukastalolla. Vetoomus luovutetaan toukokuun alussa kaupunkisuunnittelulautakunnalle, jonka on tarkoitus tehdä kesäkuussa esitys yleiskaavasta kaupunginvaltuustolle.

Uhrataanko Keskuspuisto gryndereille?

Keskuspuistoon rakentamista on perusteltu sillä, että Helsinkiin tarvitaan lisää asuntoja. SKP:n ja Helsinki-listojen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen pitää perustelua harhaanjohtavana.

– Yleiskaavaehdotuksen mukaan viime aikojen kiivas rakentamistahti jatkuisivat vuoteen 2050 asti koko ajan yhtä kovana. Voi kysyä, onko tämä realistista, mistä siihen löytyvät rahat ja onko näin raju muuttoliike sen enempää helsinkiläisten kuin muun Suomen etu.

Hakanen kiinnittää huomiota siihen, että ehdotuksessa kaavoitetaan ”varmuuden vuoksi”rakentamista kaksi kertaa enemmän kuin tavoiteltu asukasluvun 260 000 hengen lisäys edellyttää. Toimitilojen oletetaan lisääntyvän samassa suhteessa kuin asuntorakentaminen, vaikka ennusteiden mukaan toimitilojen käyttö tehostuu ja lisätarve on pienempi. Lisäksi asuntorakentamiselle tulee vapautumaan vuoteen 2050 mennessä maata liikenteeltä, joka muuttuu joukkoliikenteen ja älykkäiden liikenneverkkojen myötä.

– On nurinkurista vedota Keskuspuistoon rakentamisessa Helsingin kasvuun, koska asukasmäärän myötä kasvaa myös viher- ja virkistysalueiden tarve. Tärkeitä viheralueita ei pidä uhrata grynderien voitontavoittelulle, Hakanen kommentoi. Samalla hän ihmettelee, miksi muu vasemmisto ja vihreät ovat niin hiljaa asiassa.

Karnevaali Keskuspuistossa

Sunnuntaina 24.huhtikuuta järjestetään Keskuspuiston puolesta keväinen karnevaali.

– Toivomme, että ihmiset tulevat iloisin mielin viettämään päivää, mutta on erittäin tärkeää, että jokainen voi konkreettisesti nähdä, mitkä alueet ovat uhattuina. Linjaamme rakentamisalueet huomionauhalla, jotta on helppo hahmottaa esimerkiksi mitkä kulkureitit ja maastot jäisivät rakennusten alle, Veli-Pekka Kantanen kertoo.

Karnevaalipäivänä on eri puolilla Keskuspuistoa tapahtumia kello 11 – 15. On lastenohjelmaa, musiikkia, elämysseikkailurasteja kaikenikäisille, linnunpönttöjen nikkarointia, geokätköilijöiden vetämä retki, pop up –kahvila, venezuelalaista ruokaa, tiedotusta ja keskusteluja yleiskaavasta. Myös puolueet ja valtuutetut on kutsuttu paikalle.

Keskuspuistoryhmässä ja karnevaalissa ovat mukana mm. Pohjois-Haaga-seura, Pro Haaga, Maunula-seura, Pakila-seura, Pirkkolan omakotiyhdistys, Metsälä-seura, Paloheinän-Torpparimäen kaupunginosayhdistys, Ruskeasuo-seura, Meilahti-seura, Meilahden seurakunta, Suomen Latu, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike, Luonto-Liiton metsäryhmä, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Lintutieteellinen yhdistys Tringa, Kivihaan viljelijät, Pirttipolun rivitalojen asukastoimikunta ja Helsingin Keskuspuiston puolesta ry.

www.facebook.com/keskuspuistonpuolesta

www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.