Hoitajat eivät ota valmiuslakia ilolla vastaan

02.12.2020 - 13:15
(updated: 17.12.2020 - 10:44)
Hoitajien joustavuus alkaa loppua jatkuvan venymisen myötä. Kuvituskuva Pixabay.

Työ- ja elinkeinoministeriössä on koottu rekisteriä hoitajista ja luotu sovellus, jonka avulla töihin voidaan tarvittaessa kutsua tai jopa velvoittaa, kertoi HS eilisessä artikkelissaan.

Tietoa ei ole otettu vastaan hoitajien keskuudessa innolla. Tehyn blogissa kirjoitettiin tänään barrikadeille lähdöstä.

– Työnantajilla on ollut aikaa varautua koronan toiseen aaltoon.

– Keppiä ei siis tarjota vain julkisella sektorilla sote-alalla parhaillaan työskenteleville, vaan sitä kaavaillaan aktiivisesti myös hoitoalan töistä muualle siirtyneille ja yksityisellä sote-sektorilla työskenteleville. Onkohan tässä mitään järkeä, kysyi Else-Mai Kirvesniemi blogissa.

Tamperelainen lastenhoitaja Mervi Grönfors kommentoi Tiedonantajalle valmiuslakia ja hoitajien oikeuksia työssään.

– Hoitajien joustavuus alkaa loppua jatkuvan venymisen myötä. Valmiuslakia ei oteta ilolla vastaan. Työnantajilla on ollut aikaa varautua koronan toiseen aaltoon ja velvollisuus suunnitella resurssit sen varalle. Minkään säädöksen mukaan valmiuslakia ei voida käyttää loma-ajan henkilöstötarvetta paikkaamaan, sanoo Grönfors.

Grönforsilla on selkeä kuva siitä, mitä nyt tarvitaan.

– Hoitajat vaativat selvää rahaa korvaamaan työnsä koronahoidossa ja lomiin on heilläkin oikeus.

Häneltä lähtee terveiset myös päättäjille.

– Valmiuslakiin turvautuminen hoitajaresurssin järjestämisessä kielii huonosta johtamisesta ja epäoikeudenmukaisesta palkkauksesta, lopettaa Grönfors.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.