Ihmiset ovat tärkeimmät

09.04.2020 - 13:45
(updated: 15.04.2020 - 15:00)
SKP:n Lapin piirin aktiiveja katukampanjoimassa.

Uutiset hallituksen päätöksistä koronaepidemian hidastamiseksi osoittavat, että hallitus on enemmän huolissaan yrityksistä kuin ihmisistä, toteaa SKP:n Lapin piirijärjestö kannanotossaan.

– Hallituksen päättämät rajoitukset koskettavat monia yrityksiä vain välillisesti, mutta suoraan ihmisiä. Rajoitukset aiheuttavat monille perheille ja yksinäisille ihmisille suuria vaikeuksia. Osalla etäopetukseen komennetuista koululaisista ei ole laitteita eikä osaamista koulutehtävistä selviämiseen. Suuri joukko vanhuksista, vammaisista ja sairaista on tullut toimeen omaisten ja ystävien avulla. Melkoinen osa avustajista on joutunut itsekin rajoitusten kohteeksi. Tästä aiheutuu ongelmia avustajille ja avustettaville, toteaa SKP:n Lapin piirin piirisihteeri Tapio Siirilä.

Piirijärjestö näkee, että vastuu kuntalaisten selviämisestä on kunnilla. Pitkään jatkuneiden valtionapujen leikkausten vuoksi kuitenkin suurella osalla kuntia on aivan liian vähän rahaa ja henkilökuntaa selvitäkseen kunnolla edes normaalitilanteesta äkkiä eteen tulleesta poikkeustilanteesta puhumattakaan.

– Hallituksen päätökset miljardien eurojen tukipaketeista ovat kuitenkin menneet kuntien sijasta yrityksille. Päätökset näyttävät jättävän kunnat aika lailla oman onnensa nojaan. Hallitus ehkä ajattelee, että voivathan kunnat sitten ensi vuodeksi nostaa verojaan ja maksujaan syntyneiden alijäämien kattamiseksi, epäilee Siirilä.

SKP:n Lapin piirijärjestö vaatii kunnilta ponnekkaita toimia, joilla varmistetaan kaikkien kuntalaisten selviäminen koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Valtion on tuettava kuntia, jotta ne käytännössä selviävät tehtävistään.

– Rahaa tukemiseen löytyy esimerkiksi niistä kymmenestä miljardista, joilla on aiottu ostaa uusia rynnäkköhävittäjiä. Kevään suurten sotaharjoitusten peruuttaminenkin hidastaisi taudin leviämistä ja säästäisi rahaa tarpeellisempaan, päättää Siirilä.


 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.