Ihmiskuiskaaja, ”kukkahattutäti” ja kunnallisvaaliehdokas

29.12.2016 - 08:45

Suomen kommunistisen puolueen jyväskyläläinen kunnallisvaaliehdokas Hanna Era luonnehtii itseään hevos- ja ihmiskuiskaajaksi sekä ”kukkahattutädiksi”. Hän on myös yksi perusteilla olevan Tulisija -osuuskunnan pääkätyreistä, jonka tarkoituksena on koota yhteen toimijoita kulttuurin ja elämän eri osa-alueilta laajalla skaalalla aina artesaaneista nuorisotyöntekijöihin.

”Kukkahattutäti”

Parhaillaan Era opiskelee Helmi Tunnetaito-ohjaajaksi ja on aikanaan opiskellut yliopistossa eri aineita.

– Opiskelin yliopistossa pääaineenani kirjallisuustiedettä sekä monia mielenkiintoisia asioita kuten sosiologiaa ja psykologiaa. Pidänkin itseäni monipuolisesti koulutettuna kukkahattutätinä.

Era mieltää itsensä hevos- ja ihmiskuiskaajaksi, koska hän on opiskellut sosiaalipedagogista hevostoimintaa, jossa on kyse syrjäytymisen ehkäisystä, sosiaaliseen kasvuun ja hyvinvoinnin tukemiseen tähtäävästä toiminnasta. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lähtökohtana ovat ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä talliyhteisö.

– Monet tietävät, mitä hevoskuiskaajat tekevät: he kommunikoivat hevosen kanssa eläimen ehdoilla. Tähän samaan ihmiskuiskaaja toiminnallaan lyhyesti ilmaistuna pyrkii.

Kevään 2017 kunnallisvaalit

Era haluaa omalla ehdokkuudellaan olla tukemassa puoluetta ja tekemässä vaalityötä, jotta Jyväskylässä päästäisiin tavoitteeseen, eli tuplattaisiin valtuutettujen määrä yhdestä kahteen edustajaan.

"Olisi tärkeää, että SKP saisi Jyväskylässä kaksi edustajaa läpi."

– Olisi tärkeää, että SKP saisi Jyväskylässä kaksi edustajaa läpi. Sitä kautta vaikutusmahdollisuutemme puolueena kasvaisivat huomattavasti: kun toinen valtuutetuista ehdottaa esimerkiksi parannusta, muutosta tai lisäystä esityslistalla olevaan asiaan, niin toveri kannattaa tehtyä ehdotusta ja sen jälkeen asiasta onkin jo pakko äänestää. Kaksin on yksinkertaisesti helpompi vaikuttaa, koska yksinäisen valtuutetun on hankala saada muilta puolueilta tukea omille esityksilleen.

Yhteishenki korkealla

SKP:llä on Jyväskylässä paljon hyviä ehdokkaita. Eräänlaisena kärkikolmikkona voidaan pitää valtuustossa taistelevaa Riitta Tynjää, SKP:n varapuheenjohtaja Miguel Lópezia ja Riikka Kaikkosta.

– Olen jo ollut aika monta vuotta mukana SKP:n toiminnassa Jyväskylässä sekä seurannut sitä, kuinka upeaa työtä Tynjä on valtuustossa tehnyt. Tynjällä on selkärankaa ja pystyn täysin seisomaan sen politiikan takana, mitä hän on SKP:n edustajana valtuustossa ajanut. Hän on taistellut johdonmukaisen linjakkaasti ja esimerkillisesti pienituloisten, syrjittyjen ja yhteiskunnassa ahtaalle ajettujen puolesta, aivan kuten kunnon kommunistin kuuluukin.

– Listallamme olevat ehdokkaat ovat todella mahtavia tyyppejä kaikki. Veikkaan että Tynjän seuraksi valtuustoon pääsee joko López tai Kaikkonen.

Era on tyytyväinen SKP:n ilmapiiriin Jyväskylässä sekä puolueen tapaan toimia ja tehdä asioita.

– Meillä on todella upea ja mahtava meininki päällä: kokouksissa tsemppaamme jatkuvasti toinen toisiamme. Uskon että hyvällä yhteishengellä ja työnteolla tulemme pärjäämään vaaleissa hyvin sekä luomaan vastavoiman nykyiselle konsensuspolitiikalle ja kulovalkeana levinnyttä yksityistämistä vastaan, Era päättää.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.