Irti EU-sopimusten kahleista

15.05.2014 - 09:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Tiina Sandberg vaatii irtaantumista EU-sopimuksista. / Veikko Koivusalo |

Euroopan Unioni on rakennettu väärälle perustalle.

– Unionin perusarvona on markkinoiden toimintavapauksien kasvattaminen ja rahan vallan vahvistaminen. Ihmisoikeudet, luonto ja koko planeetan selviytyminen on sille toisarvoista. Siksi unionista on lähdettävä, toteaa SKP:n Uudenmaan piirin piirisihteeri Tiina Sandberg.

Sandbergin mielestä suurin yksittäinen epäkohta unionissa on asunnottomuus. Meillä on keinot siihen, että voimme poistaa asunnottomuuden Euroopasta. Ainoa mitä meiltä puuttuu, on poliittinen tahto ja ihmisten yhteinen vaatimus tämän vääryyden korjaamiseksi.

Suomen on mahdollista irtaantua EU-sopimusten kahleista.

– Ne kahleet on tehty valtiosopimuksista, jotka – kuten kaikki sopimukset - voidaan avata, neuvotella uudelleen ja purkaa. Tämän tekemiseen tarvitaan uusia päättäjiä vanhojen tilalle. Suurin osa kansasta on jo tyytymätöntä EU:n toimintaan. Nyt täytyy kasvattaa massa kriittiseksi, sanoo Sandberg. 

Valta takaisin Euroopan kansoille

Naisten oikeudet ovat osa eurooppalaisia ihmisoikeuksia. Hyvinkääläinen Iida Ylönen muistuttaa, että silti löytyy maita, joissa nainen ei saa päättää omasta kehostaan.

– Irlannissa, Puolassa ja Maltalla naisten oikeus aborttiin on hyvin rajattu ja Espanjassa ollaan menossa samaan suuntaan. Syyt ovat patriarkaalisessa järjestelmässä ja uskonnossa. On käsittämätöntä, että tämä on mahdollista nykyajan Euroopassa. Naisilla tulee olla vapaus valita, vaatii Ylönen.

Unionissa valta on luisunut kansalaisilta suurille jäsenmaille ja suuryrityksille.

– Yritysten valta on kasvamassa koko ajan ja tämä suunta on pysäytettävä, sanoo Ylönen.

Hyvinvointivaltion puolesta - Ei EU:lle >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.