Jenkkiarmeija – mene kotiin!

08.05.2016 - 09:00

Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon rauhanystävät protestoivat maanantaina 9. toukokuuta Yhdysvaltojen ilmavoimien hävittäjien saapumista Rissalaan harjoittelemaan 9.-20. toukokuuta väliseksi ajaksi. 
Suomeen saapuvat Oregonin osavaltion kansalliskaartin hävittäjät harjoittelevat yhdessä Karjalan lennoston kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun amerikkalaishävittäjät harjoittelevat tässä laajuudessa suomalaisesta tukikohdasta.
– Yhdysvallat on ilmoittanut tavoitteekseen osoittaa sotilasvoimaa Venäjälle. Emme hyväksy Suomen käyttämistä tällaisen maaperänä. Estää emme voine, mutta olkoon tämä viimeinen kerta! todetaan mielenosoituskutsussa. 
Rauhanystävät muistuttavat, että edellisestä vieraan vallan joukkojen Suomessa oleskelusta on 71 vuotta. Neuvostoliiton ehdotettua yhteisiä sotaharjoituksia YYA-sopimuksen aikana Suomi uskalsi kieltäytyä. Näin tehtäköön taas jatkossa, vaativat rauhanystävät.
Mielenosoituksen paikkana on Lentokentäntien ja Joensuuntien risteys Siilinjärvellä, ja ajankohta klo 13. Paikalle järjestetään bussikuljetus Kuopiosta, Joensuusta luvassa on kimppakyytejä.

Lisätietoja >>>

Tapahtuma Facebookissa >>>
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.