Joukkovoima keräsi tuhansia leikkausten vastustajia

05.09.2016 - 12:45

Lauantaina tuhannet ihmiset marssivat Joukkovoiman riveissä SOS-hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Tyytymättömien armeija oli saapunut Helsinkiin eri puolilta Suomea.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen toteaa, että hän olisi voinut marssia useammassakin Joukkovoiman blokissa, mutta valitsi yleisblokin.

"On sitä ennenkin riistäjiä ojennettu ja muutettu politiikan suuntaa."

– Mielenosoituksesta löytyi paljon uusia ja vanhoja kasvoja – tovereita, ystäviä ja aktivisteja, jotka ovat voimistamassa kapitalismin vastaista yhteistyötä ja joukkotoimintaa paremman maailman puolesta. Nykymenoa – hallituksen uusinta budjettiesitystä, kapitalistien leikkauspolitiikkaa ja uusliberalistien kaiken kaupallistamista ja markkinamaailmankuvaa – ei voi eikä tarvitse enää sietää.

Väisäsen mukaan yhdessä muiden muutosta haluavien kanssa voimme muuttaa kehityksen suuntaa.

– On sitä ennenkin riistäjiä ojennettu ja muutettu politiikan suuntaa, muistuttaa SKP:n puheenjohtaja.

Rikkaiden elämä helpottuu!

SKP:n pääsihteeri Petra Packalén moittii SOS-hallituksen budjettilausuntoja sumeiksi.

– Rahaa on luvattu tai evätty sen mukaan, kuka asiasta on kysellyt. Välillä ei ole ollut tietoa, mitä on aikaisemmin luvattu ja kenelle.

– Nykyinen oikeistohallituksemme on selkeästi yrittänyt tiedottaa budjetista parhain puolin. On katsottu tärkeäksi kertoa ensimmäisenä palkkojen verohelpotuksista, vaikka helpotukset eivät koske pienipalkkaisia yhtään. Muutama euro kuukaudessa ei työläistä lämmitä. Varsinkaan, kun kiky-sopimuksen kanssa kokonaisansio jää joka tapauksessa pienemmäksi, ruotii Joukkovoimassa mukana ollut Packalén ensi vuoden näkymiä työtä tekevän näkökulmasta.

– Onneksi on sentään muistettu tehdä rikkaiden elämää vielä hiukan helpommaksi keventämällä perintö- ja lahjaverotusta ja tekemällä yksityisen metsän perinnöksi jättämisestä helpompaa.

Vahva ideologinen ote

Packalénin mielestä koko budjettia leimaa vahvan ideologinen ote.

– Verohelpotukset, kaikista otsikoista huolimatta, on suunnattu juuri suurille firmoille kuten esimerkiksi kaivosyhtiöille. Hyvin pienessä ovat ne asiat, jotka hyödyttäisivät tavallista ihmistä, sitä palkkatyössä olevaa, opiskelijaa tai eläkeläistä.

Köyhiä kohtaan tällaisen talouspolitiikan teko on Packalénin mielestä totaalista kyykyttämistä.

– Ihmiset väsyvät töissä pienellä palkalla ja yrittävät venyttää penniä viimeiseen asti. Samalla huolestuen lapsiensa tulevaisuudesta, kun esimerkiksi opintotukien suunta näyttää myös edelleen alaspäin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.