Joukkovoima lähtee tapaamaan EK:ta syyskuussa
Reilu vuosi sitten alkunsa saanut Joukkovoima-kansanliikkeen seuraava suurtapahtuma on lauantaina 3. syyskuuta järjestettävä mielenosoitus Helsingissä.
Hallituksen juustohöylä on korvattu giljotiinilla, eikä ketään, rikkaita lukuun ottamatta, jätetä turvaan. Leikkausten kyseenalaistaminen ei ole muodikasta, ja yhä useammat SOS-hallituksen ideoista näyttävät tulevan suoraan Elinkeinoelämän keskusliitosta, joka keskittyy vain isojen vientiyritysten toivomusten toteuttamiseen ja jättää PK-sektorin yrittäjät oman onnensa nojaan.
Joukkovoima-liike vastustaa hyvinvointimme leikkauksia, jotka SOS-hallitus on pääministeri Juha Sipilän johdolla tuomassa budjettiriiheen.
– Koska eduskunta vaikuttaa hampaattomalta ja hallitus kuuntelee tarkemmin Eteläranta kymmenen väkeä kuin demokraattisesti valittuja edustajiamme, olemme päättäneet viedä protestimme suoraan sylttytehtaalle. Joukkovoima marssittaa tuhannet mielenosoittajat suoraan EK:n juttusille. Osoitamme protestin sinne, missä leikkausten ideointi tapahtuu, todetaan liikkeen tiedotteessa.
Kaikki mukaan 3.9.!
Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan – kansanliike kokoaa syyskuussa Helsingin Rautatientorille mielenosoitusta samoissa merkeissä kuin viime vuoden elokuussa, jolloin reilut 12 000 ihmistä osoitti Helsingissä mieltään. Maaliskuussa kaduille tuli yli 8 000 ihmistä, mikä on alkukevään säissä Suomessa erinomainen saavutus.
Koska hallitus toimii Elinkeinoelämän keskusliiton toiveiden mukaan, syyskuun mielenosoituskulkue poikkeaa tervehtimään heitä Eteläranta kympissä matkalla Sinebrychoffin puistoon, jossa järjestetään musiikin ja puheiden siivittämä kansankokous.
– Haluamme myös tukea PK-yrityksiä, joiden hätä jää EK:ssa vientiyritysten jalkoihin, toteavat mielenosoituksen järjestäjät.
Kolmanteen suureen Joukkovoima-mielenosoitukseen halutaan kutsua ympäri maata kaikkia niitä järjestöjä ja henkilöitä teeseineen, jotka vastustavat hallituksen lyhytnäköistä "säästöpolitiikkaa".
Joukkovoima-kansanliike on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Se ei hyväksy minkäänlaista rasismia eikä siihen viittaavia tunnuksia. Puoluejäsenet ovat tervetulleita, mutta puoluetunnukset eivät ole sallittuja.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Miksi osuustoiminnallinen Tradeka, jonka juuret ovat työväenliikkeessä, sijoittaa aseisiin? Samaan aikaan, kun rauhan ja aseidenriisunnan periaatteet rapautuvat globaalisti, myös suomalaiset sijoittajat – kuten Tradeka – ovat alkaneet nähdä aseteollisuudessa "positiivisia mahdollisuuksia". Työväenluokan varallisuutta hallinnoidaan nyt tavalla, joka palvelee sotataloutta ja pääomaa – ei osuuskunnan jäseniä. SKP:n Yrjö Hakanen vaatii, että Tradeka sulkee asetuotannon kokonaan pois sijoituksistaan ja ryhtyy kehittämään vaihtoehtoisia rahastoja, joissa vaikuttavuus korvaa militarismin.
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
- 1 / 330
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajakokous järjestetään tilanteessa, jossa maailma palaa, rauhanliike yskii ja työväenliike etsii uutta kurssiaan. Väistyvä puheenjohtaja Liisa Taskinen tiivistää tilanteen: ”Toivon, että edustajakokouksessa syntyy yhteinen tahtotila ja innostus.”
Mitä sinä olisit valmis tekemään ihmisen ja luonnon riistämisen lopettamiseksi? Hienoa, että sinulla on Tiedonantaja käsissäsi. Olet tarttunut marxilaiseen työvälineeseen. Tämän numeron kannessa nuoret ovat nousseet puuhun. ”Piti saada näkyvä paikka pääministeri Petteri Orpon edustusasunnon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa.”
Chilestä Suomeen muuttaneen kirjailijan ja metsäteollisuuden parissa vuosikymmeniä toimineen Luis Astorgan kirja Ikuisesti Suomi: Chileläisen pakolaisen muistelmat julkaistiin tilaisuudessa, joka muistutti enemmän yhteisöllistä heräämistä kuin kirjallista muodollisuutta.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.