JP Väisänen ehdolla SKP:n puheenjohtajaksi

26.01.2016 - 15:15
JP Väisänen valittiin SKP:n puheenjohtajaksi vuonna 2013 Vantaalla järjestetyssä edustajakokouksessa. Kuva Toivo Koivisto.

Suomen kommunistisen puolueen korkeinta päätösvaltaa käyttävä edustajakokous järjestetään kesäkuussa Turussa. Kokouksessa hyväksytään joukko asiakirjoja, joilla vahvistetaan leikkauspolitiikan ja kapitalismin vastaista työtä ja toimintaa. Kokous omalta osaltaan vauhdittaa radikaalin vasemmistolaisen yhteisrintaman rakentamista.

Nykyinen puolueen puheenjohtaja käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen on ilmoittanut viikonloppuna järjestetyssä keskuskomitean kokouksessa kiinnostuksestaan jatkaa puolueen puheenjohtajana. SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun suunnitelmissa on aloittaa opiskelut ja pääsihteerin tehtävien sijaan olla käytettävissä muuhun puoluetyöhön, kuten luottamustehtäviin puolueen keskuskomiteassa ja poliittisessa toimikunnassa.

Kansainvälisesti merkittävä kokous

SKP:n edustajakokouksesta on tulossa kansainvälisesti merkittävä. Edustajakokoukseen ja heti sen jälkeen 6. kesäkuuta Helsingissä järjestettävään Arctic-Initiative – Arktinen aloite- tapahtumaan odotetaan kommunistisia ja muita vasemmistopuolueita arktiselta  alueelta ja Euroopasta.

Arktinen aloite on SKP:n ja Euroopan vasemmiston ympäristötyöryhmän yhdessä järjestämä tilaisuus, jonka painopisteinä ovat ympäristö, turvallisuus ja ihmisoikeudet. Tilaisuus on merkittävä mahdollisuus käydä vuoropuhelua arktisen alueen merkityksestä ja tulevaisuudesta. Se on myös huomattava rauhanaloite aikana, jolloin suurvaltojen väliset jännitteet ovat kiristyneet.

Arktisessa aloitteessa poliitikot, ympäristö- ja ihmisoikeusjärjestöt sekä yksittäiset aktivistit ja tutkijat kohtaavat toisensa, päivittävät tietoja ja keskustelevat arktisen alueen kysymyksistä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.