Kansan Radioliitto: monipuoliseen ja kriittiseen tiedonvälitykseen

31.03.2017 - 13:00
(updated: 03.04.2017 - 16:00)

Valehtelua ja vihapuhetta on arvosteltava, mediakritiikkiä ja mediakasvatusta lisättävä, painottaa viestintä-, mediakasvatus- ja yhteisöradiojärjestö Kansan Radioliitto periaateohjelmassaan, jonka järjestön liittokokous hyväksyi maaliskuun lopulla. Kansan ääni pitää silti saada kuuluviin ja vallankäyttäjiä vahdittava Yleisradiossa. Kansalais- ja yhteisöradiona toimivaa Lähiradiota Helsingissä pyörittävän järjestön puheenjohtajana jatkaa Esa Ylikoski.

Eduskuntapuolueet on nostettu mekaanisesti erityisasemaan, vaikka kuntavaalit ovat eri vaalit, ja ennen vaaleja kaikilla on 0 ääntä.

Liitto kiinnitti kriittistä huomiota myös median liikaa ohjailevaan rooliin kuntavaaleissa. Yleisradio on lailla ja kaupalliset sähköiset mediat toimilupaehdoilla velvoitettu vaalipuolueiden ja -listojen tasapuoliseen kohteluun, mutta käytännössä ne eivät sitä tee. Eduskuntapuolueet on nostettu mekaanisesti erityisasemaan, vaikka kuntavaalit ovat eri vaalit, ja ennen vaaleja kaikilla on 0 ääntä. Myös ETYJ:n vaaliorganisaatio (ODIHR) on huomauttanut Suomelle, että eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa riittävästi näkyvyyttä julkisuudessa.

Puolueiden ehdokkaiden määrä toki voi vaikuttaa journalistisiin ratkaisuihin, mutta sen ei tule tapahtua niin kuin nyt on tehty kaikki pienpuolueet niputtamalla, huomautetaan Kansan Radioliiton kannanotossa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.