Kiinteistöalalla kuohuu

29.01.2018 - 11:45
(updated: 29.01.2018 - 12:32)

Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi toteaa, että meneillään olevien kiinteistöpalvelualan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelujen hidas eteneminen ei vakuuta työntekijöitä. Työnantajaliitto ei ole esittänyt uutta neuvotteluaikaa ja alan työntekijät ovat työpaikoillaan levottomia.

”Ratkaistavina on vaikeita asioita, mutta niihin käsiksi pääseminen on ilmapiirin vuoksi hankalaa.”

PAM yrittää neuvotella parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta kiinteistöpalvelualojen työntekijöiden vähimmäistyöehdoista kuten palkasta, työajasta ja lisistä. Neuvottelut ovat kuitenkin edenneet jähmeästi PAMin ja työnantajia edustavan Kiinteistötyönantajat ry:n välillä. 

– Tapaamiskertoja neuvotteluosapuolemme Kiinteistötyönantajat ry:n kanssa on ollut vähän, eikä neuvottelut ole päässeet kunnolla edes alkuun. Ratkaistavina on vaikeita asioita, mutta niihin käsiksi pääseminen on ilmapiirin vuoksi hankalaa. Odotamme työnantajilta edelleen esitystä uudesta neuvotteluajankohdasta, koska edellisessä tapaamisessa ei ollut edellytyksiä neuvotella, Koivuniemi toteaa.

Pettymystä ja levottomuutta

Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden piirissä neuvottelujen hidas eteneminen on aiheuttanut pettymystä ja levottomuutta.

– Työntekijät ovat odottaneet malttamattomina tietoa siitä, kuinka neuvottelut etenevät. Tätä tietoa emme ole pystyneet tarjoamaan ja nyt näyttää siltä, että pettymys työnantajien toimintaa kohtaan purkautuu ulosmarsseina, Koivuniemi toteaa.

 – Työntekijöiden viesti työpaikoilta on vahva. Neuvottelut on saatava aidosti käyntiin, Koivuniemi toteaa.

Ulosmarsseja Oulussa ja Jyväskylässä

Palvelualojen ammattiliitto PAMin tietojen mukaan kiinteistöpalvelualan työntekijöitä on marssinut ulos työpaikoiltaan osoittaakseen mieltä työnantajan toimintaa kohtaan muun muassa Oulussa ja Jyväskylässä. 

– Työehtosopimukset ovat voimassa ja työrauha pitää. Mielestäni on kuitenkin ymmärrettävää, että työntekijät osoittavat mieltään. Työntekijöiden tavoite on, että työehdoista neuvotellaan ja sovitaan. Työntekijöiden mielestä työnantajat eivät nyt omalla toiminnallaan vastaa tähän tavoitteeseen.  Jokaisella työntekijällä on oikeus vaatia parempia työehtoja, Koivuniemi toteaa.

– PAMin tavoitteena työehtosopimusneuvotteluissa on kaventaa palkkaeroja. Tämä on vaikea yhtälö, kun samaan aikaan työnantajat pitävät voimakkaasti kiinni yhteisestä palkankorotuskatostaan. Toivon, että ratkaisu löytyy, kunhan pääsemme keskustelemaan työnantajien kanssa, Koivuniemi toteaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.