Kiinteistöalalla kuohuu
Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi toteaa, että meneillään olevien kiinteistöpalvelualan työntekijöiden työehtosopimusneuvottelujen hidas eteneminen ei vakuuta työntekijöitä. Työnantajaliitto ei ole esittänyt uutta neuvotteluaikaa ja alan työntekijät ovat työpaikoillaan levottomia.
”Ratkaistavina on vaikeita asioita, mutta niihin käsiksi pääseminen on ilmapiirin vuoksi hankalaa.”
PAM yrittää neuvotella parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta kiinteistöpalvelualojen työntekijöiden vähimmäistyöehdoista kuten palkasta, työajasta ja lisistä. Neuvottelut ovat kuitenkin edenneet jähmeästi PAMin ja työnantajia edustavan Kiinteistötyönantajat ry:n välillä.
– Tapaamiskertoja neuvotteluosapuolemme Kiinteistötyönantajat ry:n kanssa on ollut vähän, eikä neuvottelut ole päässeet kunnolla edes alkuun. Ratkaistavina on vaikeita asioita, mutta niihin käsiksi pääseminen on ilmapiirin vuoksi hankalaa. Odotamme työnantajilta edelleen esitystä uudesta neuvotteluajankohdasta, koska edellisessä tapaamisessa ei ollut edellytyksiä neuvotella, Koivuniemi toteaa.
Pettymystä ja levottomuutta
Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden piirissä neuvottelujen hidas eteneminen on aiheuttanut pettymystä ja levottomuutta.
– Työntekijät ovat odottaneet malttamattomina tietoa siitä, kuinka neuvottelut etenevät. Tätä tietoa emme ole pystyneet tarjoamaan ja nyt näyttää siltä, että pettymys työnantajien toimintaa kohtaan purkautuu ulosmarsseina, Koivuniemi toteaa.
– Työntekijöiden viesti työpaikoilta on vahva. Neuvottelut on saatava aidosti käyntiin, Koivuniemi toteaa.
Ulosmarsseja Oulussa ja Jyväskylässä
Palvelualojen ammattiliitto PAMin tietojen mukaan kiinteistöpalvelualan työntekijöitä on marssinut ulos työpaikoiltaan osoittaakseen mieltä työnantajan toimintaa kohtaan muun muassa Oulussa ja Jyväskylässä.
– Työehtosopimukset ovat voimassa ja työrauha pitää. Mielestäni on kuitenkin ymmärrettävää, että työntekijät osoittavat mieltään. Työntekijöiden tavoite on, että työehdoista neuvotellaan ja sovitaan. Työntekijöiden mielestä työnantajat eivät nyt omalla toiminnallaan vastaa tähän tavoitteeseen. Jokaisella työntekijällä on oikeus vaatia parempia työehtoja, Koivuniemi toteaa.
– PAMin tavoitteena työehtosopimusneuvotteluissa on kaventaa palkkaeroja. Tämä on vaikea yhtälö, kun samaan aikaan työnantajat pitävät voimakkaasti kiinni yhteisestä palkankorotuskatostaan. Toivon, että ratkaisu löytyy, kunhan pääsemme keskustelemaan työnantajien kanssa, Koivuniemi toteaa.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Tiedonantaja-festivaali kokoaa jälleen eri alojen aktivisteja, tutkijoita, poliitikkoja, artisteja ja kansainvälisiä vieraita etsimään vaihtoehtoisia ulospääsyjä sodista, ympäristökriisistä, median yksipuolisuudesta ja politiikan vaihtoehdottomuudesta. Festivaali järjestetään viikonloppuna 19.-20. lokakuuta 2024 Vantaan Myyrmäessä Myyräncolo -kulttuurikeskuksessa.
Tiedonantaja Festival will once again bring together activists, researchers, politicians, artists and international guests from different fields to look for alternative ways out of wars, environmental crises and media biases. The programme includes debates, presentations, workshops and of course culture and music! The festival will take place over one weekend at the Myyräncolo cultural centre in Vantaa's Myyrmäki, Finland.
- 1 / 327
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Lue myös
PAMin hallitus kehottaa myös ammattiosastoja toimimaan sen puolesta, että jokaisella jäsenellä on mahdollisuus päästä mielenosoitukseen.
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.