Kipinää taiteeseen ja politiikkaan

05.11.2010 - 10:04
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kokous / Milja Virtanen |

Image icon Kuka_siellä....jpg

Kotkalainen tekstiiliartesaani ja kuvataiteilija Milja Virtanen (omaa sukua Mäkinen) kantaa aina mukanaan luonnoslehtiötä inspiraation kipinän varalta.

Virtanen tekee satumaisia kuvia, joiden aiheet ovat peräisin unista, säätilasta tai vaikkapa radiossa soivasta kappaleesta. Syyskuussa hänen tuotoksiaan sai ihailla Kotkan Galleria Nikolaissa, ja jatkoa on luvassa ensi vuoden puolella.

Nuori taiteilija käyttää töissään akryylivärejä sekä pastelliliituja, vaikka sanoo pitävänsä melko voimakkaista väreistä. Suuri intohimo on myös lyijykynä.

– Lyijykynälläkin saa aikaan eri sävyjä, kun käyttää montaa eri kovuusastetta, muistuttaa Virtanen.

Poliittinen koti löytyi kommunismista

Toukokuussa Suomen kommunistisen puolueen keskuskomiteaan valittu Virtanen sai aatteen kipinän jo lapsuudenkodissa, missä kuunneltiin työväenlauluja ja kannatettiin kommunistisia arvoja.

– Olen löytänyt poliittisen kotini, enkä ole hetkeäkään katunut valintaani, hän sanoo.

Omassa taidettaan nuori nainen ei näe poliittisena.

– Melkein mistä tahansa aiheesta kyllä voi tehdä taidetta, miksei siis politiikastakin, pohtii Milja Virtanen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.