Kommunistit aito uhka Ukrainan oligarkeille

09.08.2014 - 09:40
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

On helppo ymmärtää, miksi Ukrainan kommunistinen puolue on vakava uhka maan fasisteille ja oligarkeille ja miksi puolueen toiminta pyritään tekemään mahdottomaksi juuri ennen parlamenttivaaleja, joita on kaavailtu pidettäviksi ensi lokakuussa.

Ukrainan kommunistinen puolue on maan kolmanneksi suurin puolue. Viime vaaleissa sitä äänesti 2,5 miljoonaa ukrainalaista. Se on käytännössä Ukrainan ainoa puolue, joka ei edusta pelkästään minkään oligarkkiryhmän tai alueen etuja. Sillä on iskukykyinen puolueorganisaatio, 110 000 jäsentä ja se on mukana koko maassa ja hallinnon kaikilla tasoilla.

Ukrainan kommunistinen puolue on koko kriisin ajan pyrkinyt esittämään järkeviä kannanottoja ja toimimaan kiihkottomasti neuvottelujen ja rauhanomaisten ratkaisujen puolesta. Puolue on pitänyt kiinni vaatimuksista säilyttää yhtenäinen Ukraina ja vastustanut separatistisia pyrkimyksiä. Se on myös arvostellut ankarasti ulkovaltojen imperialismia ja suurpääoman etujen sekaantumista Ukrainan sisäisiin asioihin.

Näkemyksiään puolue on esittänyt niin parlamentissa kuin julkisuudessa. Puolueen nettisivuilla on kävijöitä miljoona päivässä.

Nyt puolueen toiminta yritetään lakkauttaa ja suu vaientaa – lännen tukeman Kiovan juntan toimesta.

Fasismin nousu Ukrainassa on uhka koko Euroopalle. Ukrainan kommunistien, muun vasemmiston ja työväenliikkeen vaino on lopetettava. SKP, Euroopan vasemmisto ja EU-parlamentin GUE/NGL-ryhmä ovat jo kesän alussa ilmaisseet solidaarisuutensa Ukrainan kommunistiselle puolueelle ja vaatineet demokraattisten oikeuksien turvaamista. Tämä vaatimus on nyt entistäkin ajankohtaisempi. 

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (22 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.