Kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoituksessa 2000 ihmistä Helsingissä

03.02.2022 - 14:30
(updated: 08.02.2022 - 18:46)
Mielenosoittajat toivat eduskuntatalolle arkun, jossa lepäsi kulttuuri- ja tapahtuma-ala. Kuva Toivo Koivisto

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan Viimeinen sulku -mielenosoitus keräsi tänään noin 2000 ihmistä vaatimaan loppua alojen epäreilulle koronakohtelulle. Suurin määrä ihmisiä kerääntyi Senaatintorille, mutta myös eduskuntatalolla osoitettiin mieltä. Aivan kansanedustajien silmien alle oltiin tuotu arkku, jonka teksti kuului: Tässä lepää kulttuuri- ja tapahtuma-ala, jonka hallitus STM:n johdolla tuhosi. Kiitos Suomi 18.3.2020-?

Vaatimuksena mielenosoittajilla oli muun muassa kulttuuritilojen ja tapahtumien avaaminen heti ja että aloja kuunneltaisiin heitä koskevissa päätöksissä.

Mielenosoittajien mielipiteistä kerrotaan laajemmin asiaa varten perustetussa vaatimuksessa, jonka voi allekirjoittaa niin yksityishenkilöt, kuin organisaatiotkin.

– Rajoitustoimenpiteet ovat perustuneet riskiarvioihin, eivät todennettuun dataan. Yleisötapahtumien kieltäminen on ollut näytösluonteista, ei näyttöperusteista. Juridisia perusteita rajoituksille ei ole. Riskipistetaulukko eli räkäindeksi on juridiselta statukseltaan vain THL:n verkkosivu vailla taustadataa. Tapahtumien kieltäminen on ollut viestinnän, ei taudin torjunnan työkalu. Me vaadimme, että päätöksenteko pohjaa tutkittuun tietoon sekä todennettuun, avoimeen dataan, vaatimuksessa sanotaan.

Vaatimuksen mukaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoilta on viety oikeus työntekoon ja elinkeinoon ja yleisöiltä oikeus kulttuuriin ja kokoontumiseen.

– Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on suljettu, sulku on kestänyt eri muodoissaan pian kaksi vuotta. Tämän täytyy olla viimeinen sulku. Vaadimme kulttuuritilojen ja -tapahtumien avaamista heti.

Mielenilmausta oli järjestämässä samat toimijat, joka jo viime kesänä järjestivät Mitta on täysi -mielenosoituksia. Työryhmään kuuluu pitkä lista kotimaisia alan toimijoita.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa