Kuntamme ei ole kaupan!
Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontuu viikonloppuna Helsingissä Suomenlinnassa. Kaksipäiväisen kokouksen pääaihe ovat kuntavaalit.
SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen totesi, että kommunistit eivät ole Suomenlinnassa vain muistelemassa menneitä vaan ottamassa entistä tiukemmin paikkaa kuntapolitiikassa.
Vuoden 1918 luokkasodan seurauksena Suomenlinnaan perustettiin maan toiseksi suurin punaistan vankileiri, jossa oli pahimmillaan 8000 vankia. Sunnuntaina onkin vuorossa kommunistien kunniakäynti Suomenlinnan punavankien muistomerkille.
SKP puolustaa kuntalaisten hyvinvointia
SKP:n pääsihteeri Petra Packalén esitteli kuntavaaliohjelmaa, jonka teemana on: kuntamme ei ole kaupan.
– SKP tuo kuntavaaleihin vaihtoehdon kurjistamispolitiikalle. Puolustamme kuntalaisten hyvinvointia monella tavalla, sanoi Packalén.
Rikkaassa Suomessa oikestohallituksen ajamalle leikkauspolitiikalle ei ole tarvetta. Kommunistien mielestä tasavertaiset palvelut taataan nimenomaan lähipalveluina. Hyvinvointi kuuluu kaikille.
Ohjelmassa korostuvat lähipalvelut, työllisyys ja osallistuva demokratia.
Asukkailla on halua ja tietoa vaikuttaa omiin asioihinsa. Kuntien toimintaa ei saa ulkoistaa osakeyhtiöille, jotka takovat voittoja yksityisille omistajille ja kikkailevat veroparatiiseilla.
Asuntoja ja työtä – ei rasismille
Asumisen puolella SKP vaatii vuokrasääntelyn palauttamista.
– Kuntien pitää myös itse tai yhteistyössä perustaa omia rakennusliikkeitä, huomautti Packalén.
Ohjelmassa näkyy voimakkaasti metropolipolitiikan vastustaminen. Työpaikkoja on SKP:n mielestä luotava myös muualle kuin kasvukeskuksiin.
Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.
Talouden puolella SKP vaatii, että valtionosuuksia kunnille on lisättävä. Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.
Kommunistien mielestä jokaista ihmistä on autettava. SKP ei tee kunnissa yhteistyötä fasististen tai rasististen ryhmien kanssa.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Miksi osuustoiminnallinen Tradeka, jonka juuret ovat työväenliikkeessä, sijoittaa aseisiin? Samaan aikaan, kun rauhan ja aseidenriisunnan periaatteet rapautuvat globaalisti, myös suomalaiset sijoittajat – kuten Tradeka – ovat alkaneet nähdä aseteollisuudessa "positiivisia mahdollisuuksia". Työväenluokan varallisuutta hallinnoidaan nyt tavalla, joka palvelee sotataloutta ja pääomaa – ei osuuskunnan jäseniä. SKP:n Yrjö Hakanen vaatii, että Tradeka sulkee asetuotannon kokonaan pois sijoituksistaan ja ryhtyy kehittämään vaihtoehtoisia rahastoja, joissa vaikuttavuus korvaa militarismin.
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
- 1 / 330
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itä-Hakkilassa jalka nousee musiikin ja talkoohengen tahdissa. 60-vuotisjuhlia viettävä Pavi on tanssivan yhteisön oma paikka. Juhlien keskellä toteutettava johtajanvaihdos on lavabisnekselle sekä uhka että mahdollisuus. Vantaa ei ole sivujuonne – vaan Pavin toimijoiden mukaan paras paikka lavatanssille.
Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajakokous järjestetään tilanteessa, jossa maailma palaa, rauhanliike yskii ja työväenliike etsii uutta kurssiaan. Väistyvä puheenjohtaja Liisa Taskinen tiivistää tilanteen: ”Toivon, että edustajakokouksessa syntyy yhteinen tahtotila ja innostus.”
Mitä sinä olisit valmis tekemään ihmisen ja luonnon riistämisen lopettamiseksi? Hienoa, että sinulla on Tiedonantaja käsissäsi. Olet tarttunut marxilaiseen työvälineeseen. Tämän numeron kannessa nuoret ovat nousseet puuhun. ”Piti saada näkyvä paikka pääministeri Petteri Orpon edustusasunnon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa.”
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.