Kuntamme ei ole kaupan!
Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontuu viikonloppuna Helsingissä Suomenlinnassa. Kaksipäiväisen kokouksen pääaihe ovat kuntavaalit.
SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen totesi, että kommunistit eivät ole Suomenlinnassa vain muistelemassa menneitä vaan ottamassa entistä tiukemmin paikkaa kuntapolitiikassa.
Vuoden 1918 luokkasodan seurauksena Suomenlinnaan perustettiin maan toiseksi suurin punaistan vankileiri, jossa oli pahimmillaan 8000 vankia. Sunnuntaina onkin vuorossa kommunistien kunniakäynti Suomenlinnan punavankien muistomerkille.
SKP puolustaa kuntalaisten hyvinvointia
SKP:n pääsihteeri Petra Packalén esitteli kuntavaaliohjelmaa, jonka teemana on: kuntamme ei ole kaupan.
– SKP tuo kuntavaaleihin vaihtoehdon kurjistamispolitiikalle. Puolustamme kuntalaisten hyvinvointia monella tavalla, sanoi Packalén.
Rikkaassa Suomessa oikestohallituksen ajamalle leikkauspolitiikalle ei ole tarvetta. Kommunistien mielestä tasavertaiset palvelut taataan nimenomaan lähipalveluina. Hyvinvointi kuuluu kaikille.
Ohjelmassa korostuvat lähipalvelut, työllisyys ja osallistuva demokratia.
Asukkailla on halua ja tietoa vaikuttaa omiin asioihinsa. Kuntien toimintaa ei saa ulkoistaa osakeyhtiöille, jotka takovat voittoja yksityisille omistajille ja kikkailevat veroparatiiseilla.
Asuntoja ja työtä – ei rasismille
Asumisen puolella SKP vaatii vuokrasääntelyn palauttamista.
– Kuntien pitää myös itse tai yhteistyössä perustaa omia rakennusliikkeitä, huomautti Packalén.
Ohjelmassa näkyy voimakkaasti metropolipolitiikan vastustaminen. Työpaikkoja on SKP:n mielestä luotava myös muualle kuin kasvukeskuksiin.
Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.
Talouden puolella SKP vaatii, että valtionosuuksia kunnille on lisättävä. Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.
Kommunistien mielestä jokaista ihmistä on autettava. SKP ei tee kunnissa yhteistyötä fasististen tai rasististen ryhmien kanssa.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Tiedonantaja-festivaali kokoaa Vantaan Myyränkoloon 18.-19.11. tutkijoita, poliitikkoja, artisteja ja kansalaisaktivisteja etsimään vaihtoehtoisia ulospääsyjä sodista, Euroopan kriisistä, median yksipuolisuudesta ja politiikan vaihtoehdottomuudesta. Ohjelmassa on muun muassa keskusteluja, alustuksia, työpajoja ja tietysti kulttuuria ja musiikkia!
Tiedonantajan syksyn uudet julkaisut Kun Pakila oli punainen, Oi niitä aikoja! ja Nainen, elämä vapaus! nousevat Kulttilavalle perjantaina 27. lokakuuta. Myös Tiedonantaja-lehteä on jaossa Kultin osastolla.
Helsingissä järjestettiin 12.10. Työttömien mielenosoitus teemalla Ei julmia leikkauksia. Mielenosoitukseen saapui ihmisiä eri puolilta Suomea ja sitä tukivat myös ammattiliitoista PAM ja JHL, joiden edustajia oli myös saapunut paikalle.
- 1 / 320
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Eroakirkosta-palvelu avattiin 21.11.2003 ja sen kautta on kahden vuosikymmenen aikana eronnut yli 850 000 valtionkirkkojen jäsentä. Tampereella, joka on myös palvelun kotikaupunki, järjestetään perjantaina juhlaseminaari palvelun eri vaiheista sekä kirkosta eroamisen historiasta ja tulevaisuudesta.
Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb vastaa HS:n vaalikoneessa olevansa täysin samaa mieltä, kun kysytään, tuleeko sallia ydinaseiden kuljetukset Suomen kautta. Hän on kannattanut myös Naton joukkojen sijoittamista pysyvästi Suomeen ja korostanut Yhdysvaltojen kanssa tehtävää ns. puolustussopimusta ”äärettömän tärkeänä”.
Suomen ja Israelin edustajat allekirjoittivat äsken hankintasopimuksen israelilaisesta David’s Sling -ilmatorjuntajärjestelmästä. Yli 300 miljoonan asekaupalla tuetaan sekä poliittisesti että taloudellisesti Israelin sotaa palestiinalaisia vastaan. Myös suomalaisyhtiö on mukana valmistamassa aseita Gazan pommittamiseen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.