Kuntamme ei ole kaupan!

21.01.2017 - 14:00
(updated: 21.01.2017 - 14:18)

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontuu viikonloppuna Helsingissä Suomenlinnassa. Kaksipäiväisen kokouksen pääaihe ovat kuntavaalit.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen totesi, että kommunistit eivät ole Suomenlinnassa vain muistelemassa menneitä vaan ottamassa entistä tiukemmin paikkaa kuntapolitiikassa.

Vuoden 1918 luokkasodan seurauksena Suomenlinnaan perustettiin maan toiseksi suurin punaistan vankileiri, jossa oli pahimmillaan 8000 vankia. Sunnuntaina onkin vuorossa kommunistien kunniakäynti Suomenlinnan punavankien muistomerkille.

SKP puolustaa kuntalaisten hyvinvointia

SKP:n pääsihteeri Petra Packalén esitteli kuntavaaliohjelmaa, jonka teemana on: kuntamme ei ole kaupan.

– SKP tuo kuntavaaleihin vaihtoehdon kurjistamispolitiikalle. Puolustamme kuntalaisten hyvinvointia monella tavalla, sanoi Packalén.

Rikkaassa Suomessa oikestohallituksen ajamalle leikkauspolitiikalle ei ole tarvetta. Kommunistien mielestä tasavertaiset palvelut taataan nimenomaan lähipalveluina. Hyvinvointi kuuluu kaikille.

Ohjelmassa korostuvat lähipalvelut, työllisyys ja osallistuva demokratia.

Asukkailla on halua ja tietoa vaikuttaa omiin asioihinsa. Kuntien toimintaa ei saa ulkoistaa osakeyhtiöille, jotka takovat voittoja yksityisille omistajille ja kikkailevat veroparatiiseilla.

Asuntoja ja työtä – ei rasismille

Asumisen puolella SKP vaatii vuokrasääntelyn palauttamista.

– Kuntien pitää myös itse tai yhteistyössä perustaa omia rakennusliikkeitä, huomautti Packalén.

Ohjelmassa näkyy voimakkaasti metropolipolitiikan vastustaminen. Työpaikkoja on SKP:n mielestä luotava myös muualle kuin kasvukeskuksiin.

Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.

Talouden puolella SKP vaatii, että valtionosuuksia kunnille on lisättävä. Kunnallisvero on muutettava progressiiviseksi.

Kommunistien mielestä jokaista ihmistä on autettava. SKP ei tee kunnissa yhteistyötä fasististen tai rasististen ryhmien kanssa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.