Loppu Kuuban kauppasaarrolle

06.10.2016 - 15:45

YK:n yleiskokous käsittelee 26. lokakuuta Yhdysvaltojen asettamaa Kuuban kauppasaartoa. Yhdysvallat on harjoittanut kauppasaartoa Kuubaa vastaan jo 56 vuotta.

YK:n 193:sta jäsenmaasta jo 188 on säännönmukaisesti äänestänyt Kuuban kauppasaarron lopettamisen puolesta.

Kansainvälinen yhteisö on ilmaissut selkeästi kauppasaarron vastaisen kantansa. YK:n 193:sta jäsenmaasta jo 188 on säännönmukaisesti äänestänyt Kuuban kauppasaarron lopettamisen puolesta.

Suomen kommunistinen puolue tuomitsee Yhdysvaltojen harjoittaman saartopolitiikan epäinhimillisenä ja perusteettomana. SKP tukee Kuuban ja kansainvälisen yhteisön vaatimusta Kuuban kauppasaarron lopettamiseksi. Lisäksi puolueen mukaan Euroopan unionin on harjoitettava selkeää saarronvastaista politiikkaa.

Hiljattain Barack Obaman hallinto langetti 49 sakkorangaistusta yhdysvaltalaisille yrityksille Kuuban kauppasaarron rikkomisesta. Yhdysvaltojen viranomaistietojen mukaan (Office of Foreign Assets Control, OFAC) sakkoja kauppasaarron rikkomisesta on peritty yhteensä 14 miljardia dollaria.

Kuuba ja Yhdysvallat päättivät joulukuussa 2014 aloittaa maiden suhteiden niin sanotun normalisoinnin. 20. kesäkuuta 2015 Kuuba ja Yhdysvallat solmivat diplomaattiset suhteet.

Pedro Noel Suomeen

Kuuban kommunistisen puolueen kansainvälisen osaston Eurooppa-vastaava Pedro Noel Carillo on parhaillaan Euroopan vasemmiston vieraana Euroopassa. Carillo saapuu ensi viikolla tiistaina 11. lokakuuta myös Suomeen SKP:n vieraaksi, tapaa puoluejohtoa, Kuuba-seuraa ja osallistuu kaikille avoimeen ja maksuttomaan tilaisuuteen Mihin suuntaan Kuuba kulkee.

Helsingissä Kurvin kirjassa, osoitteessa Hämeentie 28 klo 18 järjestettävässä tilaisuudessa on myös mahdollisuus osallistua solidaarisuustempaukseen, jolla pyritään jälleen kerran purkamaan Yhdysvaltojen sitkeästi ylläpitämä ja laajasti tuomittu kauppasaarto.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen korostaa sen tärkeyttä, että kommunistit voivat edistää keskustelua Kuuban toisenlaisesta politiikasta.

– On ristiriitaista, että Yhdysvallat yhtäältä kertoo linjaavansa uusiksi Kuuba-politiikkaansa mutta pitää kiinni tavallisia kuubalaisia, Kuuban kansaa kurittavasta kauppasaarrosta. Tätäkö Obama tarkoitti suhteiden normalisoinnilla? kysyy Väisänen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.