Mielenilmaus pysäyttää tehtaita Pirkanmaalla

19.04.2017 - 12:30

Viisi pirkanmaalaista ammattiosastoa ovat päättäneet aloittaa työnseisauksen huomenna torstaina klo 22. Työnseisaus on vastalause hallituksen ja Elinkeinoelämän keskusliiton toiminnalle. Se kestää vuorokauden ja siihen osallistuvat kaikki tuotantolaitosten tuotannon työntekijät.

Mukana on 14 tuotantolaitosta, joissa on yhteensä yli tuhat työntekijää.

Työmarkkinoiden sopimisen kulttuuria romutetaan

Työntekijöiden mitta täyttyi maan hallitukseen ja sen toimintaan työmarkkina-asioissa. Työtätekevien elintason alentamisen politiikka sekä ammattiyhdistysliikettä vastaan suunnatut ideologiset hyökkäykset ovat romuttamassa työmarkkinoiden sopimisen kulttuurin.

Hallituksen ei tule omalla toiminnallaan kannustaa työnantajaliittoja ostovoimaa leikkaaviin työehtojen heikennyksiin.

Hallituksen ei tule omalla toiminnallaan kannustaa työnantajaliittoja ostovoimaa leikkaaviin työehtojen heikennyksiin. Tällä hetkellä näyttää kyseessä olevan yksiselitteisesti ideologinen pyrkimys heikentää työntekijöiden ja työväenliikkeen asemaa.

Työntekijät pitävät työttömyysturvan aktiivimallia savuverhona joka perimmäinen tarkoitus on toteuttaa työttömyysturvaan lisäleikkauksia.

Ammattiosastojen mukaan kyseessä on poliittinen mielenilmaus, joka ei kohdistu työehtosopimusosapuoliin tai yksittäisiin työnantajiin.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.