Mihin kansan rahat menevät?

26.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 35 / 26.9.2008

On varsin paradoksaalista kuunnella 2000-luvun hallituspuolueiden selittelyjä rahojen tiukkuudesta terveydenhoitoon ja sosiaalialojen palveluille. Koko tämän saman ajan ovat Suomen oikeistopiirit, demarit ynnä muut suoltaneet miljardikaupalla rahaa erilaisiin uusiin asehankintoihin, joita on sitten perusteltu jos jonkinlaisilla ulkoisilla uhkilla ja velvoitteilla.


Kunnalliset - ja eduskuntavaalit nivoutuvat kuitenkin yhteen, koska kuntien taloutta määritellään varsin voimakkaasti eduskunnan tasolla. Toisaalta kunnalliset poliitikot ja vaalit ovat eduskuntavaalien perusta. Asehankintoja ei voi kunnallisestakaan näkökulmasta ohittaa.


Tuusula on omakohtaisesti kokenut mihin tämä nykyinen kiihtyvä asevarustelu on sen kohdalla johtanut. Hyrylässä ollut varuskunta on lopetettu. Pohjois-Tuusulan ambulanssille ei löydy rahaa, Tuusulan terveyskeskuksen yöpäivystys on lopetettu, kunnallinen sähkölaitos on myyty ja vuorossa on vesilaitos ynnä muuta.


Tässä valossa onkin hyvä tarkastella 2000- luvulla tapahtuneita eri hallituskoalitioiden asehankintoja Suomessa ja niihin käytettyjä varoja. Tarvittavia varoja on ollut ja on, mutta niitä ei suunnata sosiaalipuolelle eikä terveydenhoitoon eikä esimerkiksi ensiasunnon hankintaan, vaan yhä uusien ja uusien aseiden hankintaan. ....IGOR KOPILOFF

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli