Miksi Suomi ostaa ohjuksia?

13.06.2012 - 13:33
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Suomi on hankkimassa sadalla miljoonalla eurolla ohjuksia Yhdysvalloista – ilman keskustelua.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon hyväksyi kesäkuun alussa uusien maasta maahan laukaistavien ATACMS- ohjusten toimituksen Suomelle. Ohjusten kantomatka on 300 kilometriä, joka Suomesta käsin kattaa muun muassa koko Pietarin läänin ja Kuolanniemimaan. Ohjukset voidaan myös tarvittaessa varustaa ydinkärjillä.

Ensimmäisten ohjusten tilauserä sisältää johtojärjestelmän ja 70 ohjusta. Ne maksavat noin sata miljoonaa euroa.

Vasenryhmän kansanedustaja Jyrki Yrttiaho jätti puolustusministerille kirjallisen kysymyksen ohjusostoista.

– Tiedustelen hankinnan perusteluja Suomen puolustuskyvyn ja turvallisuuspoliittisen aseman kannalta sekä hankinnan aikataulua ja kokonaistaloudellisia vaikutuksia. Pyydän ministeriä myös arvioimaan järeiden hyökkäysaseiden hankintapäätösten ja Venäjän asevoimien komentajan kenraali Nikolai Makarovin äsken esittämien arvioiden yhteyttä.

Yrttiahon mielestä on valitettavaa, että Suomen merkittävistä materiaalihankinnoista, joilla on kiistattomia vaikutuksia myös maamme turvallisuuspoliittiseen asemaan ja ympäristöön, ei käydä avointa keskustelua edes eduskunnassa.  

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (9 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.