Moottoripyöräjengi iski nuorten kimppuun Turussa

01.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 31/2006.

TA-Turku. Turussa asuva ranskalainen vapaaehtoistyöntekijä pahoinpideltiin illalla 31. heinäkuuta sairaalakuntoon. Ranskalaisnuorukainen sai pahoinpitelyssä päähänsä useita tikkejä vaatineen haavan sekä silmävamman, jonka johdosta hän joutui viettämään sairaalassa muutaman päivän. Tiettävästi pahoinpitelystä ei ole kumminkaan jäämässä pysyviä fyysisiä vammoja.


Ranskalaisnuorukainen joutui seurueineen kolmen rotevan moottoripyöräjengiläisen piirittämäksi oltuaan "pelastamassa" kaatopaikalle menevää sohvaa jäteastioiden viereltä lähellä kotipihaansa. Nuorten tarkoituksena oli jatkaa useita päiviä taivasalla seisseen hylätyn sohvan käyttöikää kuljettamalla se heidän talonsa patiolle pihakalusteeksi.


Seuranneessa pahoinpitelyssä ranskalaisnuori joutui kahden moottoripyöräjengiläisen hurjalta näyttäneen pieksemisen kohteeksi. Toisen jengiläisen pitäessä ranskalaisnuorta allaan maassa, keskittyi toinen mäiskimään maassa maannutta uhriaaan muun muassa käyttämillään kainalosauvoilla pään ja selän alueelle. Kolmannen jengiläisen kerrotaan estäneen ranskalaisnuoren ystävien avunantoyritykset.


Poliisi pidätti myöhemmin teosta epäillyt moottoripyöräjengin jäsenet. Asian on määrä päätyä käräjille aikaisintaan ensi vuoden alussa. Turun poliisista vahvistetaan Tiedonantajalle, että tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.


Tavarakadulla sattuneeseen pahoinpitelyyn syylliseksi epäillyt moottoripyöräilyn harrastajat kuuluvat MC Cannonballs -järjestöön, jota poliisi luonnehtii rikollisjärjestöksi.


Ironista ranskalaisnuoren pahoinpitelyssä on se, että hän oli vain joitakin aikoja sitten tullut Pariisista Suomeen kyllästyttyään kotikaupunkinsa lähiömellakoihin ja väkivaltaan.
Tiloja Turun kaupungilta ja RatahallinnoltaTurun MC Cannonballs -osasto on vuodesta 2005 lähtien pitänyt päämajaansa Tavarakadulla Ratahallintokeskuksen omistamissa tiloissa. Sitä ennen samainen rikollisjärjestö piti vuosikaudet majaansa Turun kaupungin omistamassa ns. Jokikadun taiteilijakiinteistössä.


Niin Turun kaupungin kuin Ratahallintokeskuksenkin kanssa vuokrasopimus oli ja on kumminkin allekirjoitettu peitejärjestönä toimivan yhdistyksen nimissä.


Vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen Turun kaupungin tilalaitokselta ei omien sanojensa mukaan ole ollut tietoinen, että tilat vuokrannut yhdistys liittyy mitenkään MC Cannonballs -joukkioon. Hän ei myöskään ole edes Jokikadun kiinteistöllä käydessään huomannut parimetristä edelleen nähtävissä olevaa rikollisjengin tunnusta talon julkisivussa.


TA:n toimittajan kysymyksistä selvästi ärsyyntynyt Aaltonen sanoo lopuksi, että tärkeintä kaupungin kannalta on ollut, että vuokrat on saatu ja että kukaan ei ole jengin toiminnasta valittanut.


Ratahallintokeskuksen omistamia kiinteistöjä isännöivä Kaj Grönqvistkin vaikuttaa vaivaantuneelta, kun häneltä tiedustelee Cannonballs-joukosta. – En ole koskaan kuullutkaan semmoisesta järjestöstä, näitähän on kamalasti tällaisia.. Jos olisit sanonut, että Bandidos...


Grönqvist myöntää kumminkin, että "Ratahallintokeskuksen tiloista on vuokrattu pari-kolmesataa neliötä tiloja moottoripyöräilyn harrastajille".


Grönqvistin mukaan vuokrauspaperit, joissa ei esiinny Cannonballs-nimeä, ovat kunnossa ja vuokrasuhde toimiva. Ulkopuolisen isännöinti-yrityksen palkkalistoilla oleva Grönqvist ei lähde arvioimaan Ratahallintokeskuksen puolesta sitä, millaista lisäarvoa "yhteistyö" Cannonballs-järjestön kanssa tuo Ratahallintokeskukselle.ARTO TUOMINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli