Muutos on mahdollinen

05.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 32 / 5.9.2008

Kiitos hienosta tapahtumasta kaikille teille ympäri Suomen, jotka olitte mukana Vastavirta-festivaalissa ja SKP:n 90-vuotisjuhlassa. Samoin kuin kaikille teille, jotka paiskitte talkootyötä tai annoitte poliittisen ja kulttuurisen panoksenne tapahtuman onnistumiseksi. Te kaikki teitte tapahtumasta onnistuneen ja ikimuistoisen. Kerrotaan siitä kaikille, joilla ei ollut tilaisuutta olla mukana.


Festivaali oli hyvä näyttö siitä, että SKP ja kommunistit osaavat ja uskaltavat lähestyä muita ihmisiä, keskustella heidän kanssaan ja nostaa esille laajan yhteistyön välttämättömyyden ja mahdollisuuden. Festivaali näkyi ja kuului myös katukuvassa.


Keskustelut ja seminaarit olivat laajapohjaisia ja niitä oli kuuntelemassa myös runsaasti SKP:hen kuulumattomia ihmisiä. Tämän tapahtuman jälkeen kommunistien on entistä helpompi järjestää ympäri maata avoimia tilaisuuksia ja muiden entistä helpompi niihin tulla.


Festivaalin ja juhlan kulttuuriohjelmasta järjestäjät ja kaikki paikalla olleet saattoivat olla ylpeitä.


Festivaalille ja juhlaan ilmestyi kaksi erinomaista kirjaa, SKP:n historiasta monipuolisesti kertoma ja upeasti kuvitettu "Kolme kirjainta" sekä tulevaisuuden haasteisiin pureutuva pamfletti "Vastavirtaan". Niitä kelpaa nyt tarjota ostettavaksi ja niiden pohjalta järjestää tilaisuuksia ympäri maata.


SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen nosti juhlapuheessaan esille monia asioita, jotka nyt luonnehtivat SKP:n ja kommunistien toimintaa. Kuten tämän: "Haluamme antaa sisällön sanalle vasemmisto, jonka moni on viime vuosina kokenut tyhjäksi sanaksi. Haluamme nostaa kehityksen lähtökohdaksi ja mitaksi liikevoittojen ja pörssikurssien sijasta ihmisen ja jokaiselle kuuluvat perusoikeudet."


Tärkeät kunnallisvaalit lähestyvät. Vastavirta-festivaali ja SKP:n 90-vuotisjuhla antoivat vaalityöhön paljon eväitä ja virikkeitä. Ne antoivat pontta ja rohkeutta toimia vaalimenestyksen saavuttamiseksi. Eikö tuntunutkin siltä, toverit, että ilmassa on muutoksen merkkejä.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli