Naton rikollinen historia

27.03.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 12 / 27.3.2009

Neuvostoliiton ja Varsovan liiton loppumisen myötä Naton olemassaolon peruste katosi. Mutta vaikka tuo peruste oli huijausta, niin julkista kulutusta varten Nato yhä tarvitsi uutta perustelua olemassaololleen, ja se myös otti laajemman ja aggressiivisemman roolin.




Jugoslavia koekenttänä



Ensimmäinen askel tässä oli Naton käyttäminen Jugoslaviassa vuodesta 1992 eteenpäin. Kun Natolla ei ollut enää mitään tarvetta tukea Jugoslaviaa Neuvostoliiton loppumisen jälkeen, se alkoi yhteistoiminnassa USA:n ja Saksan kanssa Jugoslavian demonisointi- ja horjutuskampanjan sekä sodankäynnin tämän entisen lännen liittolaisen hävittämiseksi. Tässä Nato rikkoi YK:n peruskirjan rajat ylittävää sodankäyntiä eli aggressiota koskevaa kieltoa.


Yksi USA:n tavoitteista hyökkäyksessä Jugoslaviaa vastaan oli lanseerata eurooppalaisille valtioille Naton tuleva rooli hyökkäyksellisenä järjestönä USA:n etujen puolustamiseksi.


Kymmenen vuotta sitten, maaliskuun 24. päivänä 1999 Nato aloitti USA:n presidentin Bill Clintonin näyttäessä tietä raa"an 78 päivää kestäneen "humanitaarisen" pommituskampanjan Jugoslaviaa vastaan. Tuhansia siviilejä sai surmansa. Nato käytti pommituksissa köyhdytetyllä uraanilla varustettuja ammuksia, ja serbejä kuolee edelleen DU:n aiheuttamaan syöpään ja muihin tauteihin.


Irvokkaasti keskellä Naton Jugoslavian vastaista pommitussotaa sotilasliitto piti huhtikuussa 1999 50-vuotisjuhlallisuudet Washingtonissa. Tyypillisellä orwellilaisella retoriikalla se julisti sitoutumistaan kansainväliseen oikeuteen samaan aikaan kun se törkeästi rikkoi YK:n peruskirjaa.




Petetty lupaus



USA lupasi Neuvostoliiton presidentille Mihail Gorbatshoville, kun tämä hyväksyi Itä-Saksan liittymisen länteen, että Nato ei liikkuisi "tuumaakaan" kauemmas itään. Bill Clinton, George W. Bush ja Nato rikkoivat tämän lupauksen liittäen Natoon kaikki itäeurooppalaiset entisen Neuvostoliiton liittolaismaat samoin kuin Neuvostoliittoon kuuluneet Baltian maat.


Useisiin uusiin jäsenmaihin on rakennettu USA:n ja Naton sotilastukikohtia. Nyt USA aikoo sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmänsä Puolaan ja Tshekkiin.


USA on sijoittanut tukikohtiaan myös Aasiaan Venäjän etelä- ja itärajoille. Viime vuoden maaliskuussa USA:n senaatti hyväksyi Georgian ja Ukrainan Nato-jäsenyyden, vaikka itse Nato ei ole sitä vielä tehnytkään. Nato myös lisää sotilaallista toimintaansa arktisilla alueilla Venäjän aluevesien tuntumassa.


Vain itseään pettävät hullut ja/tai propagandistit eivät tunnusta, että tämä on turvallisuusuhka Venäjälle, ainoalle alueen valtiolle, joka voisi edes teoriassa uhata Naton jäsenmaita.


Globalisoituva Nato myös edistää "kumppanuussopimuksia" ja suorittaa yhteisiä sotaharjoituksia ns. Välimeren vuoropuhelun maiden eli Israelin, Egyptin, Jordanian, Marokon, Tunisian, Mauritanian ja Algerian kanssa. Ja Nato on niinikään rakentanut uuden kumppanuuden Persianlahden yhteistyöneuvoston maiden eli Bahrainin, Kuwaitin, Saudi-Arabian, Omanin, Qatarin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien kanssa laajentaen näin Naton sotilaallista piiriä Afrikan Atlantin rannikolta Persianlahdelle.



...



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli