Oikeutta George Floydille!

02.06.2020 - 13:30
(updated: 04.06.2020 - 18:49)
Yhdistyneen kuljetusliiton jäsenet kieltäytyvät kuljettamasta poliiseja tai vangittuja mielenosoittajia. Kuva ATU

Miljoonien mustien amerikkalaisten painajainen tallentui videolle eteläisessä Minneapolisissa ja on nyt levinnyt kaikkialle maapallolla: George Floydin murhaaminen poliisin toimesta. Washington Postin julkaisema video todistaa, ettei Floyd vastustellut pidätystä. Silti valkoinen poliisi laittoi polvensa Floydin niskaan kuristaen hänet hitaasti kuoliaaksi. Floyd toisti kuuluvasti ”En saa henkeä”, samalla kun poliisin polvi oli hänen niskassaan yhdeksän minuuttia.

Muut konstaapelit seurasivat sivusta kun heidän kolleegansa murhasi George Floydin. Kaikki tämä siksi, että joku oli tehnyt ilmoituksen että alueella oli yritetty maksaa väärennetyllä 20 dollarin setelillä.

Yhdistyneen kuljetusliiton jäsenet elävät vastaavan pelon kanssa jatkuvasti, kerrotaan liiton osasto 1005:n kannanotossa.

– Jäsenemme kohtaavat päivittäin rasismia. He elävät ja työskentelevät naapurustoissa, joissa tapahtuu näitä asioita, jotka nyt kauhistuttavat koko maapalloa.

– Poliisiväkivaltaa ei voida hyväksyä! Tämä systeemi on pettänyt kaikki meidät työväenluokan jäsenet koronakriisistä talouden kriisiin, jonka nyt kohtaamme. Mutta tämä systeemi on enemmän kuin ketään pettänyt ei-valkoiset ja mustat amerikkalaiset ja kaikkein eniten juuri mustat nuoret.

– Enemmän kuin koskaan, tarvitsemme nyt uutta liikettä ajamaan kansalaisoikeuksia. Sellaista kansalaisoikeusliikettä, joka yhdistää voimansa ammattiyhdistysliikkeen kanssa ja irtautuu vakiintuneiden poliittisten puolueiden vaikutuksesta niin, että kaikki työläiset kaikista uskontokunnista, roduista ja seksuaalisista suuntautumisista voivat yhdessä taistella paremman tulevaisuuden puolesta ei-valkoisille, sekä kaikkien työläisten vapautumisen puolesta  - talouden epätasa-arvoisuuden, rodullistettujen oikeudenmukaisen kohtelun ja kaikkinaisen sorron ja vihan muotoja vastaan.

– Me sanomme ”Ei yhtään enää” mustien kuolemiin poliisien käsissä.

– Me vastustamme tarpeetonta väkivaltaa, jota nyt harjoitetaan pienen joukon voimin. Paljon laajempien oikeudellisten kysymysten ei saa antaa hautautua niihin videoihin, jotka olemme nähneet viimeaikoina väkivallasta, kiinteistöjen polttamisesta ja ryöstelystä.

– Yhdistyneessä kuljetusliitossa meillä on sanonta: ”Ei yhtään enää” kun olemme tekemisissä kuljettajia vastaan kohdistuneiden hyökkäysten kanssa, jotka ovat välillä johtaneet työntekijän kuolemaan työnsä ääreen. Me sanomme ”Ei yhtään enää” mustien kuolemiin poliisien käsissä.

EI YHTÄÄN ENÄÄ! OIKEUTTA GEORGE FLOYDILLE!

Solidaarisesti,

Yhdistyneen kuljetusliiton, osasto 1005

Minneapolis, Minnesota, Yhdysvallat

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.