SKP:n pääsihteeri
Tiedonantajan toimituskunnan jäsen
Keywords:
Oikeutta läheteille
Saksalaisen ruuanlähetyspalvelu Foodoran Suomessa työskentelevät lähetit yhteistyössä Vapaan syndikaatin ja Vastavoima ry:n kanssa käynnistivät kampanjan, jossa vaaditaan ruokalähettien työolosuhteiden parantamista ja heinäkuussa ilmoitettujen palkanalennuksen perumista.
Foodora vähensi yksipuolisella sopimuksella freelance-lähettiensä saamaa tuntikorvausta
Foodora vähensi yksipuolisella sopimuksella freelance-lähettiensä saamaa tuntikorvausta sekä poisti autolähettien parkkiedun ja kilometrikorvauksen huonontaen työntekijöiden jo entisestään heikkoa asemaa. Tämä on työntekijöiden mielestä kohtuutonta ja he vaativat Foodoraa muuttamaan ehtojaan niin, että heidän on mahdollista työskennellä inhimillisissä olosuhteissa.
Foodoran ovi ei auennut vaatimuksille
Keskiviikkona 6.9. kokoontui joukko kampanjan aktivisteja Foodoran toimiston ulkopuolelle ja luettuaan kampanjan vaatimukset ääneen osallistujille, he siirtyivät yrityksen toimistolle. Mielenosoittajat pyrkivät viemään vaatimuksensa Foodoralle, mutta heille ei avattu ovea, joten he päätyivät jättämään kirjelmän yhtiön postilaatikkoon.
Viestin luovutuksen yhteydessä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui muutamia kymmeniä henkilöitä ja se sujui rauhallisesti. Mikäli Foodora ei reagoi heille esitettyihin vaatimuksiin, tullaan näkemään lisää mielenilmauksia ja toimintaa. Tähän ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan.
Tiedonantaja haastattelee oikeuksistaan kamppailevia lähettejä. Haastattelun voitte lukea syyskuun lehdestä.
Kaikkiin Foodoralle esitettyihin vaatimuksiin voitte tutustua täällä: https://foodoravastuuseen.noblogs.org/
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Laajassa Kansainvälisen naistenpäivän artikkelissa Tiina Sandberg käsittelee Suomessa vallitsevaa tilannetta naisiin kohdistuvan väkivallan suhteen sekä kysymystä militarismista ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Suomen tilanne on paljon huonompi, kuin voisi kuvitella. Tasa-arvon mallimaassa naiset joutuvat erittäin usein väkivallan uhreiksi.
Tokion yliopistossa apulaisprofessorina toimiva filosofi Kohei Saito kertoi Helsingin yliopiston Post-Fossil and Post-Capitalist Futures -tapahtumassa siitä, miten hän näkee ihmiskunnan tulevaisuuden rakentuvan sosialismin pohjalta ja perustuvan niukkuuteen. Parasta hänen visiossaan on, ettei se pidä sisällään vaatimuksia epävarmoille teknologisille läpimurroille tai muille Deus ex Machina ratkaisuille, joihin monet muut tarttuvat.
Turkin kommunistisen puolueen pääsihteeri Kemal Okuyan avaa poliittisen Islamin merkitystä poliittisena voimana. Palestiinalaisten vastarinnan pelkistäminen pelkkään Hamasiin on vakava virhe. Sekulaari yhteiskunta on välttämätön edellytys edistykselle myös Islamilaisessa maailmassa.
- 1 / 20
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Facebook sulki toimittaja Yrjö Hakasen tilin lähes vuosi sitten, ennalta varoittamatta ja antamatta mahdollisuutta valittaa asiasta. Siitä alkoi 11 kuukautta kestänyt kafkamainen prosessi, jossa Hakanen vaati tilinsä avaamista. Prosessi päättyi Hakasen voittoon: EU:n digipalveluasetuksen toimeenpanoa valvova viranomainen velvoitti Facebookia hallitsevan Meta-yhtiön palauttamaan Hakasen Facebook-tilin.
Suomen kommunistisella puolueella on kumpaankin kevään vaaliin oma vaaliohjelmansa. Kommunistien vaihtoehto lähtee siitä, että aletaan määrätietoisesti parantaa tavallisten ihmisten oloja. On parannettava pieni- ja keskituloisten taloudellista asemaa, lisättävä vaikutusmahdollisuuksia sekä laajennettava demokraattisia oikeuksia ja vapauksia. Tämä ei tapahdu itsestään, vaan vaatii aktiivista toimintaa kaikkien yhteiskunnan ahtaalle ajamien kanssa, sanotaan puolueesta.
Taiteen edistämiskeskus Taike päätti tänä vuonna jättää Tiedonantajan täysin ilman kulttuurilehtitukea. Tämä tarkoittaa, että Tiedonantaja on nyt täysin julkisten tukien ulkopuolella. Lehden talous nojaa yhä vahvemmin tilauksiin ja lukijoiden tukeen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.