Oikeutta läheteille

07.09.2018 - 14:45
(updated: 21.09.2018 - 15:36)
Foodoran ovet pysyivät kiinni mielenosoittajille


Saksalaisen ruuanlähetyspalvelu Foodoran Suomessa työskentelevät lähetit yhteistyössä Vapaan syndikaatin ja Vastavoima ry:n kanssa käynnistivät kampanjan, jossa vaaditaan ruokalähettien työolosuhteiden parantamista ja heinäkuussa ilmoitettujen palkanalennuksen perumista.

Foodora vähensi yksipuolisella sopimuksella freelance-lähettiensä saamaa tuntikorvausta

Foodora vähensi yksipuolisella sopimuksella freelance-lähettiensä saamaa tuntikorvausta sekä poisti autolähettien parkkiedun ja kilometrikorvauksen huonontaen työntekijöiden jo entisestään heikkoa asemaa. Tämä on työntekijöiden mielestä kohtuutonta ja he vaativat Foodoraa muuttamaan ehtojaan niin, että heidän on mahdollista työskennellä inhimillisissä olosuhteissa.

Foodoran ovi ei auennut vaatimuksille

Keskiviikkona 6.9. kokoontui joukko kampanjan aktivisteja Foodoran toimiston ulkopuolelle ja luettuaan kampanjan vaatimukset ääneen osallistujille, he siirtyivät yrityksen toimistolle. Mielenosoittajat pyrkivät viemään vaatimuksensa Foodoralle, mutta heille ei avattu ovea, joten he päätyivät jättämään kirjelmän yhtiön postilaatikkoon.

Viestin luovutuksen yhteydessä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui muutamia kymmeniä henkilöitä ja se sujui rauhallisesti. Mikäli Foodora ei reagoi heille esitettyihin vaatimuksiin, tullaan näkemään lisää mielenilmauksia ja toimintaa. Tähän ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan.

Tiedonantaja haastattelee oikeuksistaan kamppailevia lähettejä. Haastattelun voitte lukea syyskuun lehdestä.

Kaikkiin Foodoralle esitettyihin vaatimuksiin voitte tutustua täällä: https://foodoravastuuseen.noblogs.org/

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.