PAMin hallitus: Luottamus työnantajiin murenemassa

15.08.2017 - 13:15

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus arvostelee S-ryhmän toimintaa. Yritys irtisanoo yksipuolisesti S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen ja Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa toimi samoin luottamusmiesjärjestelmän osalta.

S-ryhmä sai PAMin hallituksen keskustelussa kärkästä kritiikkiä. Hallitus sekä ihmetteli että arvosteli S-ryhmän muuttunutta linjaa, koska aiemmin yritys on halunnut toimia hyvässä yhteistoiminnassa, mutta nyt toimintatapa on ollut toinen.

Viime viikolla S-ryhmä ilmoitti esimiesten työehtosopimuksen irtisanomisesta yksipuolisesti. PAMin hallitus uskoo yrityksen hakevan todellisuudessa säästöjä työehtoja heikentämällä, vaikka yritys väittääkin toisin.

S-ryhmään kuuluva Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa irtisanoi eilen yksipuolisella ilmoituksella yrityksen luottamusmiesjärjestelmän. Yrityksen johto on ilmoittanut, ettei neuvottele asiasta. PAM on vaatinut Kaupan liittoa vaikuttamaan yritykseen, että asia saadaan ratkaistua neuvottelemalla.

PAMin hallitus toivoo, että nämä tapaukset ovat vain yksittäisiä virheitä eivätkä kuvasta laajemmin S-ryhmän tulevaa henkilöstöpolitiikkaa ja laajemmin työnantajien linjaa. Hallitus vaatii, että S-ryhmä toimii jatkossa hyvässä yhteistoiminnassa ja hakee ratkaisuja asioihin neuvotteluteitse.

PAMin hallitus tukee veturimiehiä

PAMin hallitus kantaa veturimiesten tavoin huolta maan hallituksen suunnitelmasta pilkkoa VR ja avata raideliikenne kilpailulle. Suunnitelma uhkaa työpaikkoja ja työntekijöiden palkkoja ja työehtoja. PAMin hallitus tukee veturimiesten mielenilmaisua ja odottaa maan hallituksen peruvan suunnitelmansa.

PAMin hallitus peräänkuuluttaa työnantajilta reilun työelämän pelisääntöjen noudattamista. Hallitus muistuttaa, että käynnistyvä työmarkkinakierros on jo nyt, ilman työnantajien virheellisiä ylilyöntejä ja maan hallituksen ajattelemattomia päätöksiä, tarpeeksi vaikea. PAMin hallitus korostaa, että hyvällä yhteistyöllä ja laadukkaalla neuvottelutoiminnalla on mahdollista ratkaista myös vaikeat asiat.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.