Pikseliähky leireilee Helsingissä
Camp Pixelache 2012 järjetetään Helsingin Arbiksella 11.-12. toukokuuta. Monialainen tapahtuma kokoaa yhteen satoja kansainvälisiä taiteen, designin, tutkimuksen ja aktivismin harrastajia ja ammattilaisia.
Perjantaina 11.5. tapahtuman avaa brittiläisen Vinay Guptan luento Tools ang Language – Why government can't manage the 21st century, but we can, jossa tämä maailmalla tunnettu geopoliittisten riskitekijöiden tutkija arvioi valtioiden ja suuryritysten välisten valtasuhteiden muutoksia suhteessa aikamme ongelmiin ja pohtii yhdessä tekemisen ja sosiaalisen järjestäytymisen tarjoamia vaihtoehtoja hitaalle päätöksenteolle.
Perjantaina päivällä järjestetään avoimet talkoot joissa toteutetaan Guptan johdolla hänen suunnittelemansa katastrofisuoja, kuusikulmainen heksajurtta. Tarkoitus on toteuttaa tapahtuman osallistujien käyttöön ainakin yksi saunakäyttöön soveltuva heksajurtta, mutta osallistujat voivat myös hyödyntää oppeja työstämällä omiin tarkoituksiinsa sopivia jurttia.
Do It With Others!
Camp Pixelachen pääteema on Do It With Others – Tee toisten kanssa (D.I.W.O.). Teemaan liittyen pohditaan miten taiteentekijät ja -tuottajat, aktivistit ja tutkijat sekä erilaiset värkkääjät voivat yhteistyössä toistensa sekä erilaisten yleisöjen kanssa luoda uusia kevyitä ja kestävää kehitystä tukevia malleja teosten ja tapahtumien tuotantoon.
Teemaa alustaa lontoolaisen kulttuuri- ja sosiaalikeskus Furtherfieldin perustaja Marc Garrett.
Camp Pixelache on BarCamp -malliin perustuva ”epäkonferenssi,” jossa osa sisällöstä jätetään tarkoituksellisesti avoimeksi ja osallistujat voivat esittää ehdotuksia ja toiveita. Tapahtumapäivän aamuna 12. toukokuuta kunkin teeman ohjelmisto muotoillaan fasilitaattorina toimivan kutsuvieraspuhujan johdolla. Tapahtuma on avoin kaikille ja kaikki osallistujat voivat ehdottaa sisältöjä keskusteluille. Muut teemat ovat Creative Neighbourhood Skills, jota alustaa espanjalainen taiteilija Pedro Soler, Art of Gathering Environmental Data, jota alustaa Jennifer Gabrys Goldsmiths-yliopistosta Englannista sekä Social Identity/Augmented Reality, jota alustaa Owen Kelly.
Lisäksi Arbiksella järjestetään Open Design -demonäyttely, jossa esillä on muun muassa Helsinki Hacklabin reaktorisimulaattori sekä Latvialaisen RIXC:n demo TALK TO ME, joka tutkii kasvien ja ihmisten välistä kommunikaatiota. Arbiksella nähdään myös Pikseliähkyn Suomenlinna Money Lab -projektin järjestämän setelisuunnittelukilpailun satoa.
Pikseliähkyn perustamisesta tulee vuonna 2012 kuluneeksi kymmenen vuotta. Organisaatio tunnetaan parhaiten vuosittaisen festivaalin järjestäjänä, mutta viime vuosina Pikseliähky on panostanut erityisesti myös ympärivuotiseen toimintaan.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kulttuuri
Kirjallisuuslajina dekkari on voimakas yhteiskunnallisen todellisuuden kommentoija, vaikka kirjallisuus on itsessään myös heijastuma tästä todellisuudesta, kuten kaikki kulutettava kulttuuri. Marxilaisen kirjallisuustieteilijä Robert Tallyn mukaan USAn aloittaman terrorisminvastaisen sodan ja uusliberalismin hegemonisen aseman myötä kirjallisuus- ja kulttuurikritiikki on yleisellä tasolla menettänyt hampaansa
Kesällä luetaan dekkareita. Historiallisesti dekkari- ja jännityskirjallisuus on omannut hyvin vasemmistolaisia ja kommunistisia sävyjä ja tästä ovat monet kirjailijat saaneet myös kärsiä.
Petteri Orpon johtama oikeistohallitus kohtelee kulttuurialaa todella kovalla kädellä. Minja Kosken mielestä hallituksen tekemät leikkaukset kulttuuriin ja muuallekin yhteiskuntaan aiheuttavat suurta surua. Koski löytää silti myös toivon pilkahduksia.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.