Poliittista korruptiota Helsingissä

21.06.2017 - 12:30
Helsingin tuore pormestaristo. Helsingin kaupungin aineistopankki/Pertti Nisonen.

Helsingin jättipalkkaiset pormestarit saavat myös kovapalkkaiset poliittiset avustajat. Kokoomuksen Jan Vapaavuorelle tulee kaksi avustajaa ja apulaispormestareille kullekin yksi. Lisäksi heillä on virkamiessihteerit ja muita etuja.

Kokoomus saa veronmaksajien kustantamana kolme poliittista toimitsijaa, vihreät kaksi ja demarit yhden. Poliittisten avustajien palkka on 6 366 – 5 366 euroa kuukaudessa.

Kaupunginhallitus päätti samalla yksimielisesti korottaa valtuustoryhmien tukea. Ne ryhmät, joilla ei ole pormestaria, saavat 7 000 euroa valtuutettua kohti ja pormestariryhmät 3 500 euroa per valtuutettu. Esimerkiksi Vasemmistoliiton ryhmä, joka edellytti tällaista tukea ehtona pormestarimallin ja lautakuntien rajun alasajon hyväksymiselle, saa sitä 70 000 euroa vuodessa ja on nyt palkkaamassa ryhmälle toimitsijaa.

Pormestarimalli keskittää päätösvaltaa

Poliittiset avustajat ovat osa pormestarimallia, jolla päätösvaltaa keskitetään Helsingissä huippupalkkoja ja -palkkioita nauttivalle sisäpiirille, johon kuuluvat pormestarit ja muut kaupunginhallituksen jäsenet avustajineen.

Laki kieltää kuntia maksamasta puoluetukea.

Laki kieltää kuntia maksamasta puoluetukea. Lain puitteissa voi kuitenkin maksaa piilopuoluetukea valtuustoryhmien toimintaedellytysten parantamisen nimissä. Helsingissä tuki kasvaa nyt moninkertaiseksi samaan aikaan kun luottamuselinten tehtäviä vähennetään.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.