Portugalissa protestoitiin hallituspolitiikkaa vastaan

31.05.2010 - 12:44
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Viikonloppuna nähtiin Portugalin historian suurimpia mielenosoituksia. / Portuguese Communist Party |

Portugalissa yli 300 000 ihmistä osoitti viikonloppuna mieltään maan hallituksen oikeistolaista politiikkaa vastaan. Mielenosoittajien mukaan hallituksessa oleva sosialidemokraattinen puolue ja oikeisto harjoittavat "kansallisen tuhon" politiikkaa, joka kasvattaa työtä tekevän kansan riistoa.

Portugalin haliltus ilmoitti pari viikkoa sitten, että maa aikoo kiristää tuloveroja ja alentaa valtion virkamiesten palkkoja. Pääministeri Jose Socrates on väittänyt, että toimenpiteet ovat välttämättömiä Portugalin talouden rahoittamiseksi ja euron puolustamiseksi.

Maan luokkakantainen ay-liike CGTP/IN on noussut vastustamaan hallituksen leikkauspakettia. Viikonloppuna nähtiinkin Portugalin historian suurimpia mielenosoituksia.

Ay-liikkeen mukaan mielenosoitukset ovat kansan toivon ja itsevarmuuden osoitus. Kamppailu rahapiirien ja oikeiston valtaa vastaan tulee Portugalissa jatkumaan.

Kuvagalleria Portugalin kommunistisen puolueen sivuilla:

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (10 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.