Rakentajilta tuki AKT:n kamppailulle

05.02.2010 - 11:28
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Uusi suunta Rakennusliitolle-ryhmä tukee AKT kamppailua irtisanomissuojan parantamiseksi. Ryhmä katsoo, että kuljetusalan vaatimus nostaa irtisanomiskorvaus 12 kuukauden palkkaa vastaavaksi hillitsee merkittävällä tavalla työnantajien irtisanomisintoilua ja siten pyrkimyksiä maksattaa itse aiheuttamansa kriisin laskut työntekijöillä.

Irtisanominen on työnantajille nykyään Suomessa moniin Euroopan maihin verrattuna todella halpaa ja helppoa. Yt-laki ei anna työntekijöille mitään suojaa työpaikkojen turvaamiseksi. Päinvastoin siitä on muodostunut ulosheittolaki, jota työnantajat käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen panemalla toimeen jopa perusteettomia irtisanomisia ja lomautuksia.

AKT on tarttunut kaikkien työntekijöiden etujen kannalta erittäin tärkeään ja periaatteelliseen kysymykseen työntekijöiden irtisanomisturvan parantamiseksi. Tämä kamppailu tarvitsee koko ay-liikkeen tuen

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.