Rasismia ja fasismia levittävä myyjä pääsemässä Tampereen kaupungin tiloihin

03.07.2018 - 14:45
(updated: 06.07.2018 - 16:35)
Tampereella vastustettiin rasismia ja fasismia näkyvästi lokakuussa 2017 / kuva Petra Packalén

Muokkaus 6.7. klo 16:30. Aktiivisuus asiassa tuotti tulosta ja tapahtuman järjestäjä kertoo nyt medioissaan seuraavaa:

Olemme peruuttaneet Horror-Shopin pöytävarauksen Lumouksen Dark Market-tapahtumaan Museokeskus Vapriikissa.

Lumous Gothic Festival

 

Tampereen kaupunki on hiljattain sitoutunut kitkemään rasistisen sisällön tiloistaan. Päätös on ollut kaupunkilaisten mielestä kiitettävä, mutta sanoista olisi nyt päästävä tekoihin.

Vapriikissa järjestetään 14.7. Lumous Gothic Festivalin Dark Market, jonne lukuisat teemaan liittyvät kaupat pystyttävät myyntipöytänsä. Tämä on varsin mainio aloite goottimuusikin alakulttuurimaailmalle, eikä siinä ole mitään moitittavaa. On kuitenkin huomautettava, että myös Sami Haaviston Horror Shopilla on myyntipöytä Vapriikin tiloissa. Haavisto on fasistisessa alakulttuurimaailmassa tunnettu johtohahmo, joka levittää systemaattisesti fasistista ja uusnatsipropagandaa ja näistä ideologioista inspiroituvia tuotteitta.

Antifasistinen Varisverkosto on julkaisut hiljattain pitkän raportin Haavistosta. Raportti paljastaa, miten hän on omistamansa Horror Shopin kautta onnistunut vaikuttamaan esim. metallimusiikin alakulttuuriin fasistisella sanomalla. On hyvin tavallista nähdä Hitlerin, Pekka Siitoimen ja Heinrich Himmlerin t-paitoja, natsipropagandaa ja esoteerisia kirjoja, Waffen SS:n huppareita yms. millä tahansa black metal festivaalilla, jossa Horror Shop pitää myyntipöytää.

Haavisto omistaa myös Northern Brotherhood – nettivaatekaupan, jonka blogissa hän levittää rasistisia materiaaleja, ylistää rasistista väkivaltaa ja jopa kiihottaa rasistisiin terroritekoihin. Jos Horror Shopissa Haavisto yrittääkin peitellä jollain tavalla uusfasistisia ja rasistisia pyrkimyksiään, Northern Brotherhoodin blogissa rasismi ja terroriteon ylistäminen ja kiihottaminen on avointa ja häpeilemätöntä.

Vapriikin hallinnon ja Tampereen kaupungin tulisi kieltäytyä tarjoamasta tilaa Sami Haaviston Horror Shopille.

Tampereen poliittisten päättäjien ja kaupunginhallinnon tulee konkretisoida valtuuston päätös, joka sulkee kaupungin tilojen ovet fasisteille ja kaikenlaisille rasisteille ja muukalaisvihaajille. Vapriikin hallinnon ja Tampereen kaupungin tulisi kieltäytyä tarjoamasta tilaa Sami Haaviston Horror Shopille.

Paitsi että terveessä demokraattisessa yhteiskunnassa fasismi on torjuttava jokapäiväisessä elämässä, myös kyseinen henkilö ja liike tarkoittavat varteenotettavaa uhkaa monille ihmisille kuten vähemmistöihin kuuluville henkilöille ja maahanmuuttajille. Tällaista ei saa suvaita, etenkään julkisissa tiloissa. Rasismin vastaiset sanat ovat tyhjiä, ellei niistä seuraa rasismin vastaisia tekoja.

 

Tiedonantajan lukijat voivat laittaa palautetta asiasta Lumous festivaalin järjestäjille ja olla suoraan yhteydessä esimerkiksi Tampereen kaupunginvaltuutettuihin.

Lumous Gothic Festival: info@lumousfestival.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.