Suomen työttömyystilanne on koko EU:n heikoimpia. Lisäksi työelämän laatu on heikentynyt.
Keywords:
Rauha vaatii nyt toimintaa
Maanantaina 9. toukokuuta vietettiin voitonpäivää. Liittoutuneet maat ja ennen muuta Neuvostoliitto löivät 71 vuotta sitten natsi-Saksan hirmuvallan. Kymmeniä miljoonia kuolonuhreja vaatinut sota Euroopassa oli ohi.
Suomessa voitonpäivää juhlittiin epätavallisissa olosuhteissa. Loppukeväästä ja alkukesästä maahamme saapuu Yhdysvaltain sotajoukkoja harjoittelemaan selkeästi Venäjää provosoivissa operaatioissa. Samalla Yhdysvallat siirtää pysyviä sotajoukkoja Baltiaan ja vahvistaa ohjuspuolustusta Itä-Euroopassa. Meillä valtamedia marssittaa julkisuuteen asiantuntijoita, jotka spekuloivat Venäjän ”aggressiivisuudella” ja arvaamattomuudella.
Kokoomuksen tilaama Nato-selvitys valmistui vapuksi. Siinä spekuloidaan Suomen Nato-jäsenyydellä ja sidotaan kysymys Ruotsin näkökantoihin. Molemmissa maissa kansan selkeä enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä.
Tämä ei estä esimerkiksi kokoomuksen Alexander Stubbia tukemasta Nato-jäsenyyttä. Ulkoministeri Timo Soini (pers.) totesi puolestaan puheessaan, että Yhdysvaltain kasvava läsnäolo Itämerellä luo muka vakautta ja lisää turvallisuutta. Soinin EU- ja Nato-myönteisyys on toki ollut tiedossa. Toivottavasti entistä useampi perussuomalaisten kannattaja tämän myös noteeraa.
Suomalainen poliittinen eliitti on valmis ostamaan lähes 10 miljardilla Nato-yhteensopivia uusia sotakoneita.
Natotus ja Suomen tuuppaaminen suurvaltapolitiikan konflikteihin ovat täydessä käynnissä. Samalla suomalainen poliittinen eliitti on valmis ostamaan lähes 10 miljardilla Nato-yhteensopivia uusia sotakoneita aikana jolloin hallitus on leikannut perusturvasta, koulutuksesta ja kansalaisyhteiskunnan rauhantyön rahoista.
Rauhan ylläpito vaatii nyt tekijöitä ja toimintaa. Yhdysvaltain sotakoneet saavat vastaansa rauhanliikkeen protesteja.
Helsingissä rauhan ystävät kokoontuivat voitonpäivänä Maailmanrauhan patsaalla Hakaniemessä. Tapahtuman vetoomuksessa korostetaan, miten voitonpäivä velvoittaa meitä kaikkia edistämään rauhaa ja puolueettomuuteen perustuvaa ulkopolitiikkaa – eliitin sotahulluudesta huolimatta.
Tänään globaali ylikansallinen pääoma tavoittelee uudelleen myös sotilaallisin toimin alueita ja taloudellisia resursseja. Toisen maailmansodan opetukset halutaan unohtaa ja mitätöidä natsi-Saksan tappion yhteiskunnallinen merkitys.
Vetoomuksessa todetaan, miten Nato on tunkeutunut aivan kiinni Venäjän rajoihin ilmiselvänä pyrkimyksenään horjuttaa Venäjän sisäpoliittista tilannetta. Vaarallisena osoituksena kriisin kärjistymisestä on meillä Naton kanssa sovittu isäntämaasopimus.
Maailman taloudellinen kriisi ja siitä seurannut ylikansallisten suuryritysten pyrkimys saada uusia voimavaroja Venäjän alueelta on yksi perussyy syntyneeseen tilanteeseen, eikä se luonteeltaan poikkea lainkaan siitä tilanteesta, joka vallitsi ennen toista maailmansotaa. Tiedotusvälineissä asioiden julkinen vääristely ja naapurimaamme solvaaminen on yltänyt käsittämättömiin mittoihin.
Meillä Suomessa voimistetaan Venäjä-vihamielisyyttä, jota tiedotusvälineet aivan avoimesti muun muassa Ulkopoliittisen instituutin sekä valtion- ja sotilasjohdon hyväksymänä levittävät. Kaiken tämän keskellä suljetaan silmät Ukrainassa tapahtuvalta natsimieliseltä raa'alta väkivallalta.
Rauhan ystävien vaatimuksiin voi täydestä syystä yhtyä:
- Tulee palauttaa ystävällismieliset rauhanomaiset naapuruussuhteet Venäjän kanssa.
- Tulee torjua Nato-jäsenyys ja lopettaa kaikki Nato-yhteistyö.
- On peruutettava Naton kanssa sovittu "isäntämaasopimus".
- On palattava Paasikiven-Kekkosen -linjan mukaiseen puolueettomuuspolitiikkaan ja lopetettava asiaton Venäjän vastainen mediavyörytys.
- Toisen maailmansodan lopputuloksen ja rauhansopimusten vastainen historian vääristely tulee lopettaa.
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Pääkirjoitukset
Työsuojeluviranomainen tarkasti kesällä alle 30-vuotiaiden nuorten työpaikkoja ja havaitsi selkeitä puutteita nuorten palkkauksessa. Nuorten työpaikoilla valvottiin myös työturvallisuutta ja tarkastuksilla havaittiin monenlaisia puutteita perehdytyksen suhteen.
Kun aiemmat leikkaukset painottuivat sosiaaliturvaan, kohdistetaan ne ensi vuonna erityisesti sairaisiin. Orpon hallituksen leikkaukset eivät ole mikään neutraali, taloudellinen säästöpäätös, vaan poliittinen valinta, joka vahingoittaa suhteettomasti juuri yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.