Riitaa radioaalloilla

04.06.2010 - 10:14
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Yleislakon laulaja Antti Sandberg (oik.) ei löydä mitään järkeviä perusteluja taajuuksien kaupittelulle yksityisiin käsiin. / myspace.com/yleislakko |

Viestintäministeriö on raportin mukaan kaupallistamassa langattomien äänentoistolaitteiden käyttämää taajuutta matkapuhelimille. Käytännössä tämä merkitsee monelle kulttuuritoimijalle valtavia kustannuksia, kun langattomat laitteistot täytyy uusia. Rahanmenon lisäksi päänvaivaa aiheuttaa tekniikka, sillä ministeriön ehdottaman korvaavan taajuuden toimivuus on huono.

Esimerkiksi Yleisradiolle esitys aiheuttaisi miljoonien eurojen investointipakon.

– Suomessa on käytössä noin 150 000 langatonta laitetta, joista tulee kertaheitolla ongelmajätettä, manaa Yleislakko-yhtyeen laulaja Antti Sandberg. Yhtyeen kitaralaitteet ja mikrofonit käyttävät langattomia yhteyksiä.

Sandberg ei löydä mitään järkeviä perusteluja taajuuksien kaupittelulle yksityisiin käsiin. Hän kertoo myös, että musiikin ja äänentoiston ammattilaisten piirissä ollaan virittelemässä toimintaa viestintäministeriön hanketta vastaan. Aloitteellisia ovat muusikoiden lisäksi olleet suuret äänentoistofirmat, joille taajuuksien muutokset aiheuttavat suuria kustannuksia.

Huhujen mukaan viestintävirastoa olisi lobannut Nokia, joka havittelee uusia taajuuksia kehittyvän matkapuhelinviestinnän tarpeisiin.

Yleislakko Myspacessa

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (13 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.