Rikas ja pelokas Suomen armeija

10.08.2018 - 16:45
(updated: 12.09.2018 - 15:57)
Joensuun Rauhanryhmä kertoi opasteessa ra(u)han hävittäjistä / Kuva Martti Vaskonen

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue esittäytyi Joensuun Laulurinteellä 9. elokuuta. Ilmaisena mainostettuun tapahtumaan osallistui myös Joensuun Rauhanryhmä pystyttämällä opastauluja. Taulut ohjasivat taistelunäytökseen teksteillä, kuten “SOTALEIKIT”, “RA(U)HANHÄVITTÄJÄT”, “SOTAPROPAGANDAA” ja “VIHOLLISKUVIEN LIETSONTAA”.

Rikas ja pelokas on Suomen armeija, joutuivat toteamaan taulujen pystytykseen osallistuneet rauhanryhmän jäsenet Rony Ojajärvi, Edo Pennings ja Martti Vaskonen. Aidan takana olevien panssarivaunujen läheisyyteen pystytetty taulu “SOTAPROPAGANDAA” sai aikaan kahden järjestysmiehen ja kahden sotilaspoliisin liikekannallepanon.

Aidan takana olevien panssarivaunujen läheisyyteen pystytetty taulu “SOTAPROPAGANDAA” sai aikaan kahden järjestysmiehen ja kahden sotilaspoliisin liikekannallepanon.

Järjestysmies kysyi ensin valokuvauslupaa ja hälytti sitten sotilaspoliisit paikalle

- Merkillistä toimintaa. Esiteltäväksi tuodut panssarivaunut muuttuivat hetkessä sotasalaisuudeksi ja julkinen tila, puistoalue/kevyenliikenteen väylä kuvauslupaa vaativaksi. Euron arvoisen, vanerilevystä tehdyn taulun hinta pompsahti uusiin lukemiin. Järjestysmiesten ja sotapoliisin yhteenlaskettu työaika oli reilu tunti ja varmaankin tämän uhkaavan tilanteen käsittely seminaareineen noin 3 viikkoa, epäilee Martti Vaskonen.

Sotapropagendaa -taulun pystytyksessä käytetty vasara muuttui hyökkäysaseeksi ja liki takavarikkoon. Neuvottelun jälkeen se sai jäädä polkupyörän koriin.

Lopulta rauhanryhmä, vartijat ja sotilaspoliisit pääsivät kunnollisen keskustelun alkuun ja tämä pienoisnäytelmä loppui sovinnollisessa ilmapiirissä. Taistelunäytös alkoi illalla ja silloin rauhanryhmäläiset saivat työrauhan omalle tiedotukselleen jakaessaan Hävittäjämiljardit hyötykäyttöön -lennäkkejä sekä tietoja näistä asehankinnoista. Toiminta sai myönteisen vastaanoton ja tietysti tekijöilleen hyvän mielen.

Tutustu Hävittäjämiljardit hyötykäyttöön -kampanjaan Facebookissa: https://www.facebook.com/stopF35

 

Tiedonantaja Joensuu

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.