SDP ja VAS yhteen Rakennusliiton vaaleissa

08.02.2010 - 13:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Rakennusliitto / www.rakennusliitto.fi |

Rakennusliiton vasemmistoryhmä ja sosiaalidemokraattinen ryhmä ovat sopineet käyvänsä Rakennusliiton liittokokouksen edustajavaalit vuonna 2011 ilman poliittisia tunnuksia ja yhteisellä ehdokaslistalla kaikissa vaalipiireissä.

Rakennusliiton hallituksen päätöspöytäkirjan mukaan samalla on sovittu hallintopaikkojen jakautumisesta niin, että siinä ”huomioidaan muiden muassa yhteiskuntapoliittiset näkemykset siten, että vaaliyhteistyö on mahdollinen”.

Monia liiton ay-aktiiveja ihmetyttää yllättäen ja pienessä piirissä tehty sopimus ja poliittisen linjan häivyttäminen aikana, jolloin työnantajat ovat koventaneet politiikkaansa avoimen oikeistolaiseksi ja ajavat työntekijöiden etuja heikentäviä tavoitteitaan yhteisvoimin porvarihallituksen kanssa.

Rakennusliitto on tunnettu perinteisesti vasemmistolaisen ay-toiminnan tukipilarina ja myös vaihtoehtona sosialidemokraattisten johtajien konsensuspolitiikalle. Nyt näyttää siltä, että Vasemmistoliittoa lähellä oleva Rakennusliiton vasemmistoryhmä on luopumasta perinteistään ja sopeutumassa työehtojen heikentämiseen ja suurtyöttömyyteen.

Ajetaanko Siikaranta-opistoa alas?

Rakennusliiton johto on myös järjestelmässä ay-koulutustaan uuteen uskoon siirtämällä nykyisin Siikaranta-opistossa tapahtuvan koulutuksen suurimmalta osin alueille.

Yhteysmieskurssien lisäksi luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perus- ja jatkokurssit järjestetään alueilla vuoden 2011 alusta lukien. Myös ammattiosastojen toimihenkilöiden koulutus voidaan järjestää alueellisina tilaisuuksina. Tietotekniikan koulutus järjestetään osana ammattiosastojen toimihenkilöille järjestettävää koulutusta. Liiton järjestämien kurssien valikoimasta karsitaan harrastuskoulutusta, jota jäsenet voivat hankkia muulla tavoin tai jota ammattiosastot voivat järjestää jäsenille.

Lisäksi Rakennusliiton johto on sopinut liiton työttömyyskassan yhdistämisestä Puuliiton työttömyyskassan kanssa. Tämänkin operaation perimmäisiä tarkoituksia on kenttäväen keskuudessa ihmetelty.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.