SKP ei asetu yhdenkään presidenttiehdokkaan taakse

24.01.2018 - 15:45

Viime viikonloppuna käytiin laaja keskustelu Suomen kommunistisen puolueen ylintä päätäntävaltaa edustajakokousten välissä käyttävässä elimessä, keskuskomiteassa, vastauksesta Kommunistiselle nuorisoliitolle presidentinvaaliin liittyvistä SKP:lle esitetyistä useista kysymyksistä – muun muassa siitä, miten puolueen tulee suhtautua SKP:n yksittäisten jäsenten some-keskusteluun ja julkiseen tukeen eri ehdokkaille.

SKP:n linjaukset presidentinvaaleissa ovat luokkatietoisia ja rauhaa rakentavia.

SKP on esittänyt syksyllä 2017 teemat ja tavoitteet, joita puolue pitää tärkeänä presidenttiehdokkaita arvioitaessa. Julkilausumassa 13. lokakuuta otsikoitiin osuvasti Presidentin on pidettävä Suomi pois Natosta.

SKP:n linjaukset presidentinvaaleissa ovat luokkatietoisia ja rauhaa rakentavia. SKP sanoo selkeästi, että tarvitaan presidenttiehdokas, joka uskaltaa asettua yhteiskunnallista eriarvoistumista, perusturvan ja työehtojen leikkauksia sekä rasismia ja asehankintoja vastaan.

SKP ei pysty asettumaan yhdenkään ehdokkaan taakse, mutta kehottaa jokaista jäsentään äänestämään vähiten huonoa vaihtoehtoa. Julkisuudessa tulee korostaa puolueen linjauksia.

SKP:n linjauksessa sanotaan, että tarvitaan presidenttiehdokas, joka on halukas käynnistämään vallan siirtämisen kansalle vaikuttamalla laajemman kansalaisaloitejärjestelmän, lähidemokratian ja osallistuvan budjetoinnin puolesta. SKP ei ole ottanut kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta vaan kehottaa jäseniä tekemään arvionsa näiden tavoitteiden pohjalta.

Euroopan Unioni on viime vuosina osoittautunut kyvyttömäksi ratkaisemaan maanosan suuria ongelmia. Unionin poliittinen kehitys on ongelmien ratkaisujen sijasta johtanut äärioikeiston nousuun. Lääkkeeksi tähän oikeisto ja markkinatalouteen sopeutuneet puolueet ja poliitikot esittävät liittovaltiokehityksen syventämistä ja lisää talouskuria. SKP esittää, että Suomeen tarvitaan presidentti, joka vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä, militarisointia, leikkauspolitiikkaa ja vaatii sulkua finanssipääoman vallan kasvulle.

SKP esittää, että tarvitaan presidenttiehdokas, joka suorasanaisesti tuomitsee rasismin ja fasismin.

Suomessa ilmapiiri on viime aikoina kehittynyt selvästi rasistiseen ja muukalaisvihamieliseen suuntaan. SKP esittää, että tarvitaan presidenttiehdokas, joka suorasanaisesti tuomitsee rasismin ja fasismin.

Presidentinvaalin asetelmat ovat tällä kertaa poikkeukselliset. Lähes kaikkien puolueiden keskuudessa on erilaisia mielipiteitä ja tukea eri ehdokkaille. Tämä koskee jossain määrin myös SKP:ta. Tällä perusteella ei ole kuitenkaan pidä ryhtyä jakamaan puolueen jäseniä. SKP:n kannassa peruskysymyksiin rauhanpolitiikasta, solidaarisuudesta ja rasisminvastaisuudesta ei ole mitään epäselvää, ja ne luovat pohjan yhteiselle kamppailulle ulko- ja turvallisuuspolitiikan suunnasta myös vaalien jälkeen.

Lue poliittisen toimikunnan kannanotto SKP:n sivuilta >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.