SKP Lappi: ero EU:sta hyväksi maakunnalle

04.08.2016 - 13:30

Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan äänestäjien päätös erota Euroopan unionista on hyvänä mallina suomalaisillekin, todetaan SKP:n Lapin piirin työvaliokunnan kannanotossa.

Piiri muistuttaa, että unioni on suurpääoman ja poliittisen oikeiston hanke, jonka tavoitteena on mahdollisimman suurien voittojen takaaminen suuryrityksille yksittäisille kansalaisille ja jäsenmaille aiheutuvista ongelmista välittämättä.

EU kävelee oman päätöksenteon yli

EU:n luonne on näkynyt viime aikoina selvästi muun muassa Kreikan tapauksessa.

– Vastoin EU:n omia sääntöjä Kreikan kautta kierrätetään valtavat määrät rahaa Kreikkaa lainoittaneille pankeille erityisesti Saksaan ja Ranskaan. Samalla EU on pakottanut Kreikan tekemään maan omista mielipiteistä piittaamatta kansalaisia kurjistavia päätöksiä. Eläkeikä on nostettu 67 vuoteen ja eläkkeitä on pienennetty. Lisäksi minimipalkan tasoa on laskettu ja monia palveluita on leikattu. Yhtiöiden markkinoiden kasvattamiseksi EU vaatii Kreikan julkisen omaisuuden ja julkisten palveluiden laajaa yksityistämistä.

Lapin kommunistien mukaan EU on kävellyt Suomen oman päätöksenteon yli esimerkiksi pakottamalla Suomen yhtymään suomalaisille yrityksille ja maataloudelle haitallisiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin. EU esti myös Venäjän edustajien tulon ETYK-huippukokouksen 40-vuotisjuhliin. Myös lukuisat leikkaukset, palveluiden huononnukset ja hölmöt säädökset perustuvat EU:n vaatimuksiin.

Unioni estää aluepolitiikkaa

Lapin ja muiden syrjäseutujen kannalta on haitallista, että vapaan kilpailun nimissä EU ei salli valtion aikaisemmin harjoittamaa aktiivista aluepolitiikkaa, jolla muun muassa tuettiin yritysten ja valtion toimintojen sijoittamista suuren työttömyyden vaivaamille alueille. EU-Suomessa uhkana olisivat myös CETA- ja TTIP-kauppasopimukset, jotka eivät tekisi käytännössä mahdolliseksi Lapissa olevien ulkomaalaisten yhtiöiden kaivosten ympäristölupien merkittävää tiukentamista.

Siksi SKP:n Lapin piiri kannattaa kansanäänestystä, jossa päätetään EU:sta eroamisesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.