SKP: Sauvaa Sipilän sotelle!

29.03.2017 - 10:30
(updated: 29.03.2017 - 10:54)

Hallituksen esittämä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus laiminlyö peruspalveluja, pirstoo yhtiöittämisellä palvelukokonaisuuksia, lisää eriarvoisuutta ja alistaa perusoikeuksia yksityiselle voitontavoittelulle. Sote-uudistuksen myötä oikeisto haluaa antaa suuryhtiöille avoimen valtakirjan kansalaisten kukkaroille. Suomen kommunistinen puolue muistuttaa, että uudistuksesta ei ole vielä päätetty vaan se on lausuntokierroksella.

SKP:n kuntavaaliehdokkaat yhdessä kansalaisaktiivien kanssa tekevät sauvakävelyn sosiaali- ja terveyspalvelujen äärelle eri puolilla maata.

Jyväskylässä ke 29.3. klo 15:00 kokoonnutaan Tapionkadun terveysaseman edessä josta sauvat viuhuen matkataan Kyllön terveysasemalle.

Tampereella ke 29.3. klo 17:00 Näytetään Sauvaa Sipilän sotelle lähtien SKP:n vaalimökiltä Keskustorilta. Tästä suunnataan kohti Tammelan terveysasemaa.

Helsingissä ke 29.3. klo 17:30 Feministinen stoppi Sipilän sotelle! Kokoontuminen Puistolan terveysaseman edustalla josta kävely yhdessä Suutarilan terveysasemalle.

Ratkaisuja ei ole vielä tehty

Jyväskylän sauvakävelyllä on mukana kuntavaaliehdokas Sami Markuksela. Hänellä on paljon tiukkaa sanottavaa Sipilän hallituksen suunnitelmista.

– Itse olen sotessa eniten huolissani demokratiasta, yhtiöittämisestä ja sosiaalihuollon asemasta. Sote-ratkaisuja on kehitetty terveydenhuolto edellä ja unohdettu sosiaalihuollon erikoisnäkökulma. Sosiaalihuolto ei ole toimintaa, jota voidaan tuotteistaa ja pirstoa osasuoritteisiin. Tästä syystä ja lisäksi koska terveyspalveluilla voi rusinat pullasta poimimalla tehdä helpommin voittoja, terveyspalvelut ovat houkuttelevampia investointikohteita terveysjäteillä, jotka yrittävät vallata markkinat.

– Hallituksen sote-esityksistä ei vielä kukaan tiedä, menevätkö ne perustuslakivaliokunnasta läpi. Selvää on, että hallitus on tekemässä ratkaisujaan ideologia edellä tavoitteinaan yhtiöittää kunnalliset sote-palvelut. Näin sote-palvelut saadaan yksityisten voitontavoittelulle alttiiksi ja toiminta liikesalaisuuksien piiriin. Palvelut heikkenevät yhdessä demokratian kanssa samalla, kun veroeuromme valuvat kansainvälisten pääomasijoittajien omistamien yritysten kautta veroparatiiseihin. Tätä kehitystä on vielä mahdollista vastustaa eikä ratkaisuja ole tehty!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.