"Sote nurin!" vaatii Joukkovoiman karvalakkilähetystö

11.06.2018 - 16:15
(updated: 11.06.2018 - 17:10)
Joukkovoiman mielenosoituksissa on aina vaadittu parempia palveluja / kuva Toivo Koivisto

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -liike tempaisee jälleen. Eduskunta saa vieraakseen tiistaina 12.6. Joukkovoiman karvalakkilähetystön, joka kertoo päättäjille suorat sanat sote-uudistuksesta. Samaan aikaan lähetystöä tukee Kiasman eteen kokoontuva avoin mikki -tukitapahtuma, johon lähetystö tuo myös kansanedustajien terveiset tuoreeltaan.

- Sote nurin! Epätasa-arvoinen Suomi ei ole kenenkään etu, kuuluu Joukkovoiman karvalakkilähetystön ytimekäs vaatimus.

Sote on sotaa

Useita hallituspolitiikkaa vastustavia mielenosoituksia järjestänyt liike ei anna armoa sote-uudistukselle tempauksen yhteyteen laaditussa kannanotossa.

- Ihmisten mitta alkaa olla täysi. Hallituksella ei ole muuta mahdollisuutta kuin perääntyä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on iskenyt päänsä perustuslaki- mäntyyn sellaista tahtia, että sote-lyhenteen voisi muuttaa muotoon sota. Ja sodassa tulee ruumiita, aina.

- Perustuslain tehtävänä on suojella kansalaisia ja varsinkin yhteiskunnan heikoimpia vallanpitäjien mahdolliselta mielivallalta. Tämä sota perustuslakia vastaan on saatava loppumaan, ellei hallitus aivan oikeasti halua sotia eli tehdä demokraattisesta järjestelmästä epädemokraattista, jolloin kansalaisten toimeentulo ja terveys vaarantuvat. Yksityistämällä myös maksamme enemmän ja saamme huomattavasti vähemmän.

Yksityistämällä myös maksamme enemmän ja saamme huomattavasti vähemmän.

Uudistuksella haetaan vain yksityistämistä

Joukkovoima jatkaa johdonmukaisesti palvelujen yksityistämistä vastustavalla linjalla. Liikkeen mielenosoituksissa on kuultu vuosien varrella runsaasti puheenvuoroja julkisten palveluiden puolesta.

- Edellä kuvattu poliittinen moraalikato synnyttää myös verovarojen kadon ja maan köyhtymisen. Suomi on pieni markkina-alue ja harvaan asuttu. Tämä maailman mittaluokassa harvinainen hyvinvoinnin helmi on helppo murentaa ja jälleenrakennus voi osoittautua ylivoimaiseksi. 

- ”Valinnanvapaus”  toimii tehokkaimmin  yhteen suuntaan: se synnyttää kansalaisten kustannuksella muutaman sotemiljonäärin, kun sosiaalihuoltoon ja sairaanhoitoon suunnatut varat katoavat jättisuurien (ulkomaisten) terveysyritysten ammottavaan kitaan. Raha lopettaa kierron yhteiskunnassa ja katoaa Suomesta – lopullisesti.

 

Karvalakkilähetystö sote-uudistusta kaatamassa

Eduskunnan Lähetystöjen tila ti 12.6.2018 klo 11-11.30

Lähetystön avoin mikki –tukitapahtuma Helsingin Kiasman edessä samaan aikaan klo 11-13. Lähetystö kiirehtii paikalle tuomaan kansanedustajien terveiset n. klo 12.

https://www.facebook.com/events/247178142512907

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.