SKP:n pääsihteeri
Tiedonantajan toimituskunnan jäsen
Sotilasvallankaappaus Sudanissa
Sudanin kommunistinen puolue vetoaa kansainväliseen yhteisöön ja pyytää välitöntä solidarisuutta. Maanantaina Sudanin pääkaupungissa Khartumissa tapahtuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen on pidätetty lukuisia poliittisia johtajia, joiden turvallisuus on vaarassa. Kenraali Abdel Fattah Al Burhan, joka on johtanut Sudanin demokraattisesta siirtymästä vastannutta Itsenäistä neuvostoa, julisti tänään maahan hätätilan ja otti vallan armeijalle.
Kansainvälisen vetoomuksen lisäksi Sudanin kommunistinen puolue vetoaa maansisäisesti kaikkiin niihin toimijoihin ja joukkoihin, jotka puolustavat siviilihallintoa, jotta nämä julistisivat poliittisia lakkoja ja toteuttaisivat kansalaistottelemattomuutta vallankaappaajia vastaan kunnes vallankaappaus saadaan päättymään.
Kommunistisen puolueen tiedottaja Fathi Al-Fadhl kertoi viestissään, että sotilaat aloittivat vallankaappauksen jälkeen pidätysten ja vakavien hyökkäysten aallon. Hän korosti, että myös suuri joukko ministerejä ja poliitikkoja on pidätetty, ja että pääministeri Abdallah Hamdokin virkaasunto on piiritetty tankkien avulla.
Sudanin kommunistisen puolueen keskuskomitean sihteeristö kertoi puolestaan, että "sotilasvallankaappausi on tapahtunut tänä aamuna. Sitä johti kenraali Abdel Fattah Al Burhan joukkoineen. Joukko poliittisia johtajia vangittiin." Sihteeristö vetoaa kaikkiin siviilihallintoa puolustaviin joukkoihin, että nämä julistaisivat lakkoja ja harjoittaisivat siviilitottelemattomuutta kunnes vallankaappaus saadaan torjuttua.
Tällä hetkellä lukuisissa kaupungeissa on isoja mielenosoituksia, joissa vaaditaan palaamista demokraattiseen prosessiin ja vangittujen ihmisten vapauttamista.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Morenan voitto yhdessä Latinalaisen Amerikan suurimmista maista herätti toivoa alueen edistyksellisten voimien keskuudessa; Latinalaisen Amerikan johtajat ja intellektuellit ovat puhuneet Meksikosta uuden progressiivisen aallon keskuksena pallonpuoliskollaan. Mutta Morenan voitto kohtasi kolme haastetta.
Naomi Klein ei pelkää tarttua suuriin teemoihin havainnollistavasti ja loogisesti. Myös hänen uusin teoksensa Tuli on irti tarjoaa sekä analyysiä että konkreettisia ratkaisuja, joiden taakse soisi suomalaistenkin demareiden ryhmittyvän.
Raitio- ja metrohenkilökunnan lakko alkoi tänään. Tiedonantajan haastattelussa kuullaan Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksen (JHL) puheenjohtaja Petri Lillqvistia, jonka mukaan peruste yhtiöittämiseen on muuttunut matkalla.
- 1 / 18
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Iran tappoi ohjus- ja droneiskuilla ainakin 26 kurdia Irakissa kolmessa eri iskussa viikonlopun aikana. Samaan aikaan Turkki tappoi Irakissa ja Syyriassa ainakin 13 ihmistä. Suomessa poliitikot ja media ovat olleet varsin hiljaa Nato-maa Turkin viime aikojen sotilastoimista.
Morenan voitto yhdessä Latinalaisen Amerikan suurimmista maista herätti toivoa alueen edistyksellisten voimien keskuudessa; Latinalaisen Amerikan johtajat ja intellektuellit ovat puhuneet Meksikosta uuden progressiivisen aallon keskuksena pallonpuoliskollaan. Mutta Morenan voitto kohtasi kolme haastetta.
Etelä-Afrikka ja muut liittoutumattomat valtiot voisivat koota voimansa rauhan kiilan iskemiseksi sotaa käyvien blokkien välille ja lopettaa kriisit, joita ne pakottavat meidät kaikki kohtaamaan, kirjoittaa Mark Waller.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.