Sotilasvallankaappaus Sudanissa

25.10.2021 - 16:00
(updated: 01.11.2021 - 16:05)

Sudanin kommunistinen puolue vetoaa kansainväliseen yhteisöön ja pyytää välitöntä solidarisuutta. Maanantaina Sudanin pääkaupungissa Khartumissa tapahtuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen on pidätetty lukuisia poliittisia johtajia, joiden turvallisuus on vaarassa. Kenraali Abdel Fattah Al Burhan, joka on johtanut Sudanin demokraattisesta siirtymästä vastannutta Itsenäistä neuvostoa, julisti tänään maahan hätätilan ja otti vallan armeijalle.

Kansainvälisen vetoomuksen lisäksi Sudanin kommunistinen puolue vetoaa maansisäisesti kaikkiin niihin toimijoihin ja joukkoihin, jotka puolustavat siviilihallintoa, jotta nämä julistisivat poliittisia lakkoja ja toteuttaisivat kansalaistottelemattomuutta vallankaappaajia vastaan kunnes vallankaappaus saadaan päättymään.

Kommunistisen puolueen tiedottaja Fathi Al-Fadhl kertoi viestissään, että sotilaat aloittivat vallankaappauksen jälkeen pidätysten ja vakavien hyökkäysten aallon. Hän korosti, että myös suuri joukko ministerejä ja poliitikkoja on pidätetty, ja että pääministeri Abdallah Hamdokin virkaasunto on piiritetty tankkien avulla.

Sudanin kommunistisen puolueen keskuskomitean sihteeristö kertoi puolestaan, että "sotilasvallankaappausi on tapahtunut tänä aamuna. Sitä johti kenraali Abdel Fattah Al Burhan joukkoineen. Joukko poliittisia johtajia vangittiin."  Sihteeristö vetoaa kaikkiin siviilihallintoa puolustaviin joukkoihin, että nämä julistaisivat lakkoja ja harjoittaisivat siviilitottelemattomuutta kunnes vallankaappaus saadaan torjuttua.

Tällä hetkellä lukuisissa kaupungeissa on isoja mielenosoituksia, joissa vaaditaan palaamista demokraattiseen prosessiin ja vangittujen ihmisten vapauttamista. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.