Teme mukana mielenilmauksessa
Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Temen hallitus on päättänyt osallistumisesta 2. helmikuuta poliittiseen mielenilmaukseen.
Muutamat ammattiliitot ovat päättyneet poliittiseen lakkoon, mutta Temen osalta kyseessä ei ole lakosta vaan poliittisesta mielenilmauksesta.
Ammatillinen järjestäytyminen katsotaan työntekijöiden perusoikeudeksi.
Mielenilmauksessa vastustetaan hallituksen päättämää työttömyysturvan aktiivimallia, joten mielenilmaus on osoitettu Suomen hallituksen, ei työnantajan, toimia vastaan. Paluu töihin tapahtuu sitä mukaa, kun se on käytännössä mahdollista.
Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä. Ammatillinen järjestäytyminen, katsotaan työntekijöiden perusoikeudeksi, ja se on tunnustettu perustuslaissa. Työntekijöillä on aina oikeus toimeenpanna poliittinen mielenilmaus, jolla pyritään vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.
Mielenilmaus järjestetään perjantaina 2.2. klo 11–13 Helsingin Senaatintorilla.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
Katso lehden sisällys ja tilaa Tiedonantaja!
- 1 / 329
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Lue myös
Toimet työttömiä kyykyttävää aktiivimallia vastaan jatkuvat. SAK järjestää poliittisen mielenilmauksen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan Helsingissä helmikuun 2. päivänä ja kutsuu koolle myös liittojen yhteiskokouksen tiistaina 23. tammikuuta. Esityksenä on, että hallitus peruu voimaan tulleen lain.
Työttömiä kyykyttävä aktiivimalli herättää laajaa suuttumusta kansalaisten parissa. SAK on kutsunut tiistaina liittoaktiiveja Helsinkiin muun muassa valmistelemaan 2. helmikuuta järjestettävää mielenosoitusta.
Helsingin Messukeskukseen kokoontuneen SAK:n puheenvuoroissa vaaditaan poliittista lakkoa 2. helmikuuta. Syyskuussa 2015 keskusliitot kokosivat Helsinkiin tuhansia mielenosoittajia.
Kotimaa
Facebook sulki toimittaja Yrjö Hakasen tilin lähes vuosi sitten, ennalta varoittamatta ja antamatta mahdollisuutta valittaa asiasta. Siitä alkoi 11 kuukautta kestänyt kafkamainen prosessi, jossa Hakanen vaati tilinsä avaamista. Prosessi päättyi Hakasen voittoon: EU:n digipalveluasetuksen toimeenpanoa valvova viranomainen velvoitti Facebookia hallitsevan Meta-yhtiön palauttamaan Hakasen Facebook-tilin.
Suomen kommunistisella puolueella on kumpaankin kevään vaaliin oma vaaliohjelmansa. Kommunistien vaihtoehto lähtee siitä, että aletaan määrätietoisesti parantaa tavallisten ihmisten oloja. On parannettava pieni- ja keskituloisten taloudellista asemaa, lisättävä vaikutusmahdollisuuksia sekä laajennettava demokraattisia oikeuksia ja vapauksia. Tämä ei tapahdu itsestään, vaan vaatii aktiivista toimintaa kaikkien yhteiskunnan ahtaalle ajamien kanssa, sanotaan puolueesta.
Taiteen edistämiskeskus Taike päätti tänä vuonna jättää Tiedonantajan täysin ilman kulttuurilehtitukea. Tämä tarkoittaa, että Tiedonantaja on nyt täysin julkisten tukien ulkopuolella. Lehden talous nojaa yhä vahvemmin tilauksiin ja lukijoiden tukeen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.