Tiedonantaja-festivaali käynnistyi Jyväskylässä

17.10.2015 - 10:15
(updated: 17.12.2015 - 16:30)

Jyväskylän Sepänkeskuksessa tänään järjestettävä Tiedonantaja-festivaali kokoaa alan tutkijoita, yhteisöjä, artisteja ja kansalaisaktivisteja etsimään vaihtoehtoja Euroopan tulevaisuudelle, vapaalle medialle ja kansalaistoiminnalle. Ohjelmassa on lukuisia keskusteluja, taidetta ja työpajoja. Festivaalin pääviesti on ”Kyseenalaista, ymmärrä, vastusta”.

Kello 12 alkavassa mediakriittisessä keskustelussa on mukana Lontoon Tutkivan journalismin keskuksen johtaja Gavin MacFadyen. Muita kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa Euroopan vasemmiston varapuheenjohtaja, pitkän linjan feministi ja tasa-arvon puolestapuhuja Maite Mola sekä Saksan kommunistisen puolueen queer-työryhmän perustajajäsen Thomas Knecht.

Festivaaleilla nähtävä Vasta nyt olen Amanda -dokumentti on puhutteleva kehityskertomus transsukupuolisen jyväskyläläisen Amanda Majasaaren löytöretkestä itseensä ja hänen rohkeasta uudesta roolistaan perheessään sen jälkeen, kun isänä, veljenä ja poikana tunnettu ihminen paljasti muutama vuosi sitten olevansa sisältään nainen.

Iltajuhlassa Aalto-salissa esiintyvät Aknestik-yhtyeestä tuttu Jukka Takalo, Huttunen & Syys sekä Minna Tuomanen

Katso festivaalin ohjelma täältä >>>

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.