Tiedonantaja-festivaali tarttuu ajankohtaiseen politiikkaan
Kun arkinen järjestötyö voi joskus tuntua vedeltä ja leivältä, on viikonlopun Tiedonantaja-festivaali silkkaa shampanjaa ja vaahtokarkkeja. Sen verran kova poliittinen kattaus on Tampereelle saatu lauantaiksi tarjolle.
Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen on ahkeroinut tapahtuman parissa jo useamman kuukauden. Nyt kova työ alkaa olla itse festivaalia vaille valmista.
Hallituksen etuajassa päättyneen budjettiriihen linjaukset vahvistavat Väisäsen mukaan edelleen vaihtoehtoisen politiikan ja vasemmisto-opposition tarvetta. Hän nostaa esiin esimerkiksi jatkuvan asevarustelun, Suomen Nato-kytkennät ja edelleen käynnissä olevan Afganistanin sodan.
– Festivaali vie varmasti eteenpäin koko vasemmiston yhteisvaatimusta joukkojen pois vetämisestä Afganistanista, sanoo Väisänen.
Muutoksen tekijöitä Suomesta ja muualta
Tampereelle kokoontuu lauantaina laajalta pohjalta radikaalin vasemmistolaisen politiikan ja muutoksen tekijöitä niin Suomesta kuin muualtakin. Tiedonantaja-festivaalilla on ainutkertainen tilaisuus keskustella ajankohtaisesta politiikasta ja saada ensikäden tietoa esimerkiksi talouskriisistä.
– On epäselvää, onko Kreikan talous edes pystyssä enää lauantaina. Festivaalille saapuva Kreikan Synaspismosksen Nikos Pappas kuuluu puolueen talousasiantuntijoihin, ja häneltä jos keneltä saa tietoa Kreikan tilanteesta, antaa Väisänen vinkkiä.
Hänen mukaansa toisenlaisen politiikan tekemisen aloite on nyt meidän kommunistien käsissä, ja meistä riippuu, miten tämä aloite kantaa festivaalin jälkeen.
Sen vuoksi kannattaa olla paikalla Tampereella ja ottaa mukaan osa vallankumouksellisen muutoksen tuulen puhuria.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Itsemääräämisoikeuteen perustuva Laki sukupuolen vahvistamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Uusi laki vahvistaa perus- ja ihmisoikeuksia Suomessa.
Helsingin kaupungin johdossa valmistellaan linjauksia, joilla osa kaupungin omistamasta Helen-konsernista voidaan myydä pois. Jos esitys hyväksytään, se avaa mahdollisuuden myydä Helenin muita omistuksia kuin tarkemmin määrittelemättömät ”strategisesti tärkeät verkot”. Myös Helenin osakkeista voitaisiin myydä lähes puolet.
Hallitus esittää, että ”Suomi osallistuu täysimääräisesti Naton toimintaan”, ilman varauksia ydinaseista ja tukikohdista. Linja myös ydinasepolitiikassa on muuttunut. Suomen edustajat äänestivät tänä syksynä YK:ssa ensi kertaa ydinasekieltosopimusta vastaan ja ulkoministerikin myönsi eduskunnassa, että näin toteutettiin Naton yhteistä politiikkaa.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.