Tiedonantaja-festivaali tarttuu ajankohtaiseen politiikkaan

15.09.2011 - 13:37
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen on ahkeroinut tapahtuman parissa jo useamman kuukauden. / Veikko Koivusalo |

Kun arkinen järjestötyö voi joskus tuntua vedeltä ja leivältä, on viikonlopun Tiedonantaja-festivaali silkkaa shampanjaa ja vaahtokarkkeja. Sen verran kova poliittinen kattaus on Tampereelle saatu lauantaiksi tarjolle.

Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen on ahkeroinut tapahtuman parissa jo useamman kuukauden. Nyt kova työ alkaa olla itse festivaalia vaille valmista.

Hallituksen etuajassa päättyneen budjettiriihen linjaukset vahvistavat Väisäsen mukaan edelleen vaihtoehtoisen politiikan ja vasemmisto-opposition tarvetta. Hän nostaa esiin esimerkiksi jatkuvan asevarustelun, Suomen Nato-kytkennät ja edelleen käynnissä olevan Afganistanin sodan.

– Festivaali vie varmasti eteenpäin koko vasemmiston yhteisvaatimusta joukkojen pois vetämisestä Afganistanista, sanoo Väisänen.

Muutoksen tekijöitä Suomesta ja muualta

Tampereelle kokoontuu lauantaina laajalta pohjalta radikaalin vasemmistolaisen politiikan ja muutoksen tekijöitä niin Suomesta kuin muualtakin. Tiedonantaja-festivaalilla on ainutkertainen tilaisuus keskustella ajankohtaisesta politiikasta ja saada ensikäden tietoa esimerkiksi talouskriisistä.

– On epäselvää, onko Kreikan talous edes pystyssä enää lauantaina. Festivaalille saapuva Kreikan Synaspismosksen Nikos Pappas kuuluu puolueen talousasiantuntijoihin, ja häneltä jos keneltä saa tietoa Kreikan tilanteesta, antaa Väisänen vinkkiä.

Hänen mukaansa toisenlaisen politiikan tekemisen aloite on nyt meidän kommunistien käsissä, ja meistä riippuu, miten tämä aloite kantaa festivaalin jälkeen.

Sen vuoksi kannattaa olla paikalla Tampereella ja ottaa mukaan osa vallankumouksellisen muutoksen tuulen puhuria.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.