Työstäkieltäytyjäliitto vaatii karensseja työnantajille

20.02.2018 - 08:30

TE-toimistot ovat vuosikymmeniä vaikeuttaneet työttömien elämää pyytämällä selvityksiä ja langettamalla karensseja. Työstäkieltäytyjäliitto vastaa työvoimaviranomaisten toimintaan lähettämällä selvityspyyntöjä työtä teettäville suuryrityksille.

– Emme voi enää katsoa sivusta, kun työstäkieltäytyjien etuja rikotaan räikeällä tavalla, sanoo Heidi Meriläinen Työstäkieltäytyjäliitosta.

Selvityspyynnössä vaaditaan yritykseltä kuvaus siitä, kuinka yritys on edistänyt työn vähentämistä ja jakanut voittojaan tavalla, joka edistää ihmisten hyvinvointia.

"Karenssien ulottaminen työnostajiin tasapainottaa työmarkkinatilanteen epäsuhtaa ja poistaa työnantajien kannustinloukkuja."

Jos selvityspyyntöön jättää vastaamatta, seurauksena on karenssi työn ostajalle. Karenssin aikana yrityksen työntekijöiden sallitaan tekevän vain puolittaista työpäivää täydellä palkalla. Myös yrityksen voitoista leikataan puolet pois ja jaetaan yhteiseen käyttöön.

– Vallitseva tilanne, jossa vain toinen työmarkkinaosapuoli saa karensseja, on kestämätön. Karenssien ulottaminen työnostajiin tasapainottaa työmarkkinatilanteen epäsuhtaa ja poistaa työnantajien kannustinloukkuja, sanoo Työstäkieltäytyjäliiton aktiivi Joel Kilpi.

– Jotkut työnostajat jopa röyhkeästi kehuskelevat sillä, että he niin sanotusti luovat työpaikkoja eli rikastuvat toisten työllä ja varsin usein myös veronmaksajien rahoilla, Kilpi lisää.

Työstäkieltäytyjäliitto on perustettu ajamaan työstäkieltäytyjien etuja. Liiton tavoitteena on täystyöllisyyden sijaan täystyytyväisyys. Siihen päästään lopettamalla kaikki työttömille osoitetut karenssit, jakamalla yhdessä tuotettua rikkautta ja vähentämällä toisen palveluksessa tehtävä työ minimiin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.