Ukrainan kommunistinen puolue: länsimaiset tiedustelupalvelut suunnittelevat "Euroopan uudelleenjakoa"

08.02.2022 - 18:30
(updated: 19.02.2022 - 16:13)
Petro Symonenkon mukaan leimallinen piirre Ukrainan politiikassa on juuri oligarkkien valta. Kuva Annika Rauhala

Ukrainan kommunistisen puolueen pääsihteeri Petro Symonenko sanoo, että läntisten tiedustelupalvelujen suunnittelema "Euroopan uudelleenjako" johtaa sotaan Venäjän kanssa. Asiasta kertoo Morning Star.

Hän varoitti vastikään muodostetusta Britannian, Yhdysvaltojen ja Puolan militaristisesta liitosta, joka on lisäksi liittoutunut Ukrainaa hallitsevan natsioligarkkihallinnon kanssa.

Pääsihteeri sanoo, että viimeisin hyökkäys toteutettiin "kansainvälisen pääoman käskystä, Yhdysvaltojen ja Naton suojeluksessa Euroopan alueellisen uudelleenjaon vuoksi". Symonenkon mukaan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tekee aktiivisesti yhteistyötä CIA:n, MI6:n ja muiden länsimaisten tiedustelupalvelujen kanssa.

– Puhumme erityisesti hänen tapaamisistaan MI6:n johtajan kanssa Lontoossa vuonna 2020 ja CIA:n johtajan kanssa Kiovassa tammikuussa 2022, hän lisää.

Symonenkon mukaan nykyisen "kolmen liiton" kokoonpano ei ole sattumaa.

– Sekä Britannia että Puola ovat historiallisesti käyttäneet russofobiaa ja ukrainalaisia nationalisteja omaksi hyödykseen.

Media mukana lietsonnassa

Symonenko sanoo, että vain typerys ei pysty tunnistamaan vaikutusvaltaisten mediaorganisaatioiden, kuten CNN:n ja Washington Postin, pelonlietsomista osana propagandasotaa. Pääsihteeri korostaa äskettäin Bloombergin verkkosivuilla julkaistua otsikkoa "Venäjä hyökkäsi Ukrainaan", jonka mediayhtiö vaihtoi ja kuvaili tapahtunutta "onnettomuudeksi".

Symonenko varoittaa, että mediaorganisaatiot kävelevät "natsien propagandapäällikön Josef Goebbelsin syrjäisellä polulla".

– Näin alkoi toinen maailmansota, kun Hitler syytti Puolaa saksalaisen radioaseman valtaamisesta Gleiwitzissä, mikä itse asiassa osoittautui SS:n provokaatioksi.

– Tänään he haluavat asettaa Ukrainan ja Venäjän vastakkain.

Petro Symonenko kertoi Tiedonantajan haastattelussa vuonna 2019, että leimallinen piirre Ukrainan politiikassa on juuri oligarkkien valta. Poliittiselle kartalle ilmaantuu ja sieltä katoaa puolueita suurliikemiesten tarpeiden mukaan.

Symonenko kantoi haastattelussa huolta myös äärikansallismielisistä, äärioikeistolaisista, jopa uusnatsistisista ryhmistä, joiden hyökkäykset kommunisteja vastaan ovat saaneet myös väkivaltaisia muotoja.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat