"Uusliberalistinen talouspolitiikka ei luo hyvinvointia"

05.10.2018 - 14:30
(updated: 17.10.2018 - 18:02)
Martti Vaskonen (oik.) SAK:n kokouksessa Helsingin Paasitornissa 5.10.2018 / Kuva Toivo Koivisto

Suomen ammattiyhdistysten keskusjärjestön SAK:n juuri loppuneessa liittopäättäjien kokouksessa linjattiin jatkotoimia oikeistohallituksen kyykytyspolitiikkaa vastaan. Noin 500 SAK:laista oli koolla Helsingin Paasitornissa, jossa puheenvuoroja pidettiin jo usean eri ammattiliiton äänellä. Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustaja Martti Vaskonen kertoi puheenvuorossaan tiukasti, kuinka jäsenkadon estämiseksi ay-liikkeen tulisi palata juurilleen.

Suomen rooli uusliberalistisen talouspolitiikan ja EU:n mallioppilaana ei ole luonut hyvinvointia.

– Lähes 400 000 työntekijää ei näe ammattiliittoja vaihtoehtona, vaan on äänestänyt jaloillaan ja siirtynyt yleisen työttömyyskassan YTK:n jäseneksi. Tämä on seurausta oikeistolaisen, uusliberalistisen talouspolitiikan noudattamisesta ay-liikkeessä. Suomen rooli uusliberalistisen talouspolitiikan ja EU:n mallioppilaana ei ole luonut hyvinvointia.

Vaskosen mielestä oikeisto haluaa tehdä Suomesta maan, jonka esimerkkiä toimii valtiot ilman ay-liikettä ja sitä kautta ilman hyvinvointia.

– Jos nämä keinot oikeasti tuottaa hyvinvointia, käytettäisiin Nigeriaa kaikkialla esimerkkinä hyvinvointivaltiosta, koska siellä ei ole työturvallisuuslakeja, eläkkeitä, työttömyyskorvauksia tai rajoitteita irtisanomiselle. Lisäksi palkkakustannukset ovat olemattomia.

– Hyvät toverit, on korkea aika palauttaa ay-liike juurilleen ja jatkaa päättäväistä kamppailua työelämän parantamiseksi, totesi Vaskonen puheenvuorossaan lopuksi.

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) Ay-ryhmän vetäjänä Vaskonen tukee myös kuuden tunnin työpäivään siirtymistä ansiotasoa alentamatta. Tällä olisi suuri positiivinen vaikutus koko maan työllisyystilanteeseen ja ihmisten työssä jaksamiseen.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.