Vastahyökkäykseen

18.06.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

On olemassa vaara, että EU:n politiikkaa muuttuu eurovaalien tuloksena entistä oikeistolaisemmaksi, mikä taas uhkaa edelleen oikeistolaistaa jäsenmaiden, myös Suomen politiikkaa. Siksi poliittisen vasemmiston, ammattiyhdistysliikkeen ja kansainjärjestöjen on syytä varautua vastatoimiin ja nostaa takaisin asialistalle vaatimukset, jotka pyyhittiin syrjään pitkän uusliberalistisen aallon harjalla.


Sellaisia ovat muun muassa työajan radikaali lyhentäminen palkkoja alentamatta ja luomalla työpaikkoja niiden hävittämisen sijasta sekä palkkojen ja sosiaalietuuksien sitominen elinkustannusindeksiin. Yritykset huonontaa työaikadirektiiviä EU-parlamentin ja ministerineuvoston "sovinnonhieronnassa" on torjuttava.


Kriisin laskut on osoitettava pörssikeinottelijoille, suursijoittajille, pankeille ja suuryhtiöille, jotka ovat siitä vastuussa. Pankkien ja energiatuotannon kaltaiset strategisesti tärkeät alat on kansallistettava ja alistettava demokraattiseen valvontaan. On estettävä veroparatiiseilla keinottelu, kiristettävä pääomaverotusta ja rajoitettava valuuttakeinottelua. On hylättävä uusliberalistinen Emu-ohjelma ja alistettava Euroopan keskuspankki demokraattiseen valvontaan. (ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli