Vastavirta-festivaali on syksyn kovin tapahtuma

26.08.2016 - 13:30

Syys-lokakuun vaihteessa pärähtää. Helsingissä järjestetään eräs syksyn kovimmista poliittisista tapahtumista: Vastavirta-festivaali. Festivaali on Suomen kommunistisen puolueen, Euroopan vasemmiston, Tiedonantaja-sanomalehden ja Demokraattisen sivistysliiton yhteisaloite.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen toteaa, että tämän vuoden festivaalin teemoiksi nousevat leikkauspolitiikan vastainen työ ja toiminta, politiikan suunnan muuttaminen, lähipalvelut sekä vaihtoehtoiset aloitteet yhteiskunnista ilman väkivaltaa ja sotia.

– Kolmipäiväinen Vastavirta-festivaali tapahtuu siellä mistä sen aiheetkin kumpuavat. Ensimmäinen päivä, perjantai 30. syyskuuta, ottaa haltuun Kinaporin palvelukeskuksen ja eläkeläispolitiikan. Päätapahtuma lauantaina 1. lokakuuta vie meidät takaisin koulun penkille Itäkeskukseen ja haastaa kaikki mukaan. Festivaali huipentuu sunnuntaina paikallispolitiikan seminaariin Kirjan talolla.

Väisänen nostaa Vastavirta-festivaalin nimistä esille kansainvälisiä vieraita.

– Saksan Die Linken edustajana festivaalille osallistuu Diether Dehm, joka istuu Saksan parlamentissa. Kreikan Syrizan Olga Athaniti on mukana keskustelemassa politiikan suunnan muuttamisesta, sanoo Väisänen.

Uutta tietoa ja ideoita

Minä suuntaan Vastavirtaan, koska sinne on tulossa keskustelemaan ihmisiä, joilta varmasti saa uutta tietoa ja ideoita, joita käyttää luokkataistelussa, sanoo festivaalin järjestelyissä mukana oleva SKP:n pääsihteeri Petra Packalén.

– Vastavirrassa ei läpistä turhia! Ja tietysti verkostoituminen on tärkeä asia. Vastavirrassa on helppoa punoa yhteistyöjuonia, vinkkaa Packalén.

Hän itse aikoo festivaalilla ottaa esille muun muassa SOS-hallituksen leikkauspolitiikan, joka käy jokaisen duunarin taskulla. Leikkauksille ei ole tarvetta.

– Työn tuottavuus on Suomessa vuosikymmenien aikana vain kasvanut. Jokainen meistä siis töitä tehdessään tuottaa aina vain enemmän voittoja, oli se sitten yksityiselle firmalle tai esimerkiksi valtiolle.

Tiedonantaja-festivaali syksyllä 2017

SKP:n juhlakalenterissa vuorottelevat Vastavirta- ja Tiedonantaja-festivaalit. Jälkimmäisten suunnittelu on jo alkanut. Tiedonantajan päätoimittaja Marko Korvela kertoo, että vuoden päästä on tarkoitus kokoontua joukolla lehtijuhlaan Tampereelle.

– Lokakuussa 2015 oltiin Jyväskylässä, ja Tiedonantaja-festivaali oli todella onnistunut ja korkeatasoinen tapahtuma. Siitä suuri kiitos Jyväskylän tovereille. Odotan innolla Tampereen juhlia. Vuosi 2017 on merkittävä muun muassa sen vuoksi, että sekä Venäjän vallankumouksesta että Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi tasan sata vuotta. Molemmat teemat ovat varmasti esillä myös Tiedonantaja-festivaalilla, ennakoi Korvela.

Vastavirta-festivaali 30. syyskuuta – 2. lokakuuta Helsingissä. Perjantaina Kinaporissa (Kinaporinkatu 9), lauantaina Itäkeskuksen koululla (Olavinlinnanpolku 1), sunnuntaina Kirjan Sali (Kirjatyöntekijänkatu 10).

Facebook-sivut >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.