Keywords:

Vihdoinkin kavereita!

14.05.2020 - 13:45
(updated: 22.05.2020 - 12:08)
Helsinkiläiset koululaiset palasivat kouluihin hyväntuulisina. / Kuva Toivo Koivisto

Tänään lapset ovat palanneet kouluihin ja päiväkoteihin kautta maan. 14.5. avautuneisiin kouluihin palaaminen on sujunut poikkeusjärjestelyistä huolimatta pääosin hyvin. Useimmissa kouluissa on myönnetty lupa poissaoloon niille oppilaille, joilla on ollut erilaisia perusteita olla tulematta lähiopetukseen.

Helsingissä Puistolassa asuva tokaluokkalainen Severi palasi omaan tuttuun kouluun hyvillä mielin. Koulun arjessa tehdyt muutokset olivat hänestä aika pieniä, eikä niistä aiheutunut vaikeuksia.

– Tänään koulussa syötiin retkieväitä luokassa. Ei päästy ollenkaan syömään ruokalaan. Toinen erilainen juttu oli, että meidät jaettiin kouluun tullessa kahteen ryhmään, jotka menivät sisällä kahteen luokkaan. Pääsin onneksi samaan luokkaan kavereiden kanssa.

Koulutyössä ei Severin mielestä ollut tapahtunut mitään isoja muutoksia, mutta tauoilla oli erilaiset järjestelyt kuin normaalisti.

– Välitunnilla saatiin liikkua vain rajatulla alueella, ei koko koulun pihalla. Muuten oli ihan normaalia koulua. Matikkaa ja taideopetusta.  Sellaista ihan tavallista.

Parasta kouluun palaamisessa oli Severin mielestä se, että siellä näki oman open ja luokkakaverit vihdoin kasvotusten.

– Oli tosi kiva nähdä kavereita pitkästä aikaa!

Severin kuudennella luokalla opiskeleva isoveli Sulo tiivisti puolestaan koko päivän kulun ytimekkäästi toteamuksella.

– Ihan kivaa.

Mikäli sairastumisia ilmenee, voidaan yksittäiset koulut tarvittaessa myös sulkea nopeasti.

 

Koulut auki 30.5. asti

Helsinkiläisissä kouluissa on edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi myös desinfioitu ja pesty käsiä tavallista enemmän ja pienemmistäkin oireista kärsivien oppilaiden tilanne tarkistetaan terveydenhoitajan toimesta välittömästi. Mikäli sairastumisia ilmenee, voidaan yksittäiset koulut tarvittaessa myös sulkea nopeasti.

Koulutyöskentely jatkuu poikkeusjärjestelyineen 30.5. asti, jonka jälkeen kaikki oppilaat siirtyvät kesälomille. Kouluista poissaolevien koulutyö on pääsääntöisesti päättynyt jo tänään, sillä etäopetusta ei enää pääsääntöisesti järjestetä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.